Bruno Senna: Přál bych si, abychom měli teprve pátý závod sezóny

Senna, Bruno | foto: Williams F1 Team

Krátký rozhovor s Brunem Sennou nastínil současné rozpoložení brazilského závodníka. Sezóna mu velmi rychle utíká, pořád se trápí v kvalifikaci a od nadcházejících závodů očekává zlepšení výsledků, neboť tratě velmi dobře zná.

Jsme v polovině sezóny, jak rychle ti uplynula?
Rychleji než bych chtěl. Někdy se podívám zpět a říkám si, kéž by nás čekal teprve pátý závod. Ale tak to chodí, sport utíká velmi rychle. Těším se na dalších devět závodů.

Jak hodnotíš své dosavadní výkony?
Bodoval jsem v šesti z jedenácti závodů. Mohl jsem jich získat ještě víc, ale musím se soustředit na to, co je třeba zlepšit a pracovat na tom. Vždy se máte co učit.

Je kvalifikace hlavní oblastí, ve které se chceš zlepšit?
Ano, o tom to je. V kvalifikacích se trápíme, ovšem někdy na ni máme smůlu. V minulosti se mi v kvalifikacích dařilo a v závodech to bylo horší. Letos je to naopak, mám silné závody, ale ztrácím se na kvalifikacích.

Pracuješ v kvalifikaci s pneumatikami jinak než obvykle?
Pneumatiky jsou velmi specifickém v ohledu, kolik energie do ní můžete vložit. Někdy tvrdě tlačíte, ale potom na to doplatíte – nemůžete jet rychleji a zničíte je. Zkušenosti z loňského roku vám velmi pomohou.

Těšíš se na druhou polovinu roku? Pojedou se podniky, na kterých si již s Renaultem závodil.
Ano, budu mít lepší rozhled, budu vědět co dělat a co ne. V Belgii budu vědět kde tlačit a kde ne. To stejné na Monze i v Singapuru.

Někteří jezdci tvrdí, že s takovými pneumatikami se musíš snažit jet co nejkratší stopu – činíš tak?
Ano, musíte mít v zatáčce co nejkratší stopu. Minimální rychlost s Brigestone a Pirelli je v pomalých a středně pomalých zatáčkách stejná. Ale Pirelli jsou pomalejší než Bridgestone, pokud zkombinuji zatáčení s trakcí nebo zatáčení s brzdění.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy