Grosjean si již setkal s Kimim a v aerodynamickém tunelu si prohlédl nový vůz

Renault | foto: Renault Sport F1

Nový závodní pilot týmu Lotus Renault GP již zahájil tvrdý trénink. Potkal se také se svým týmovým kolegou Kimim Räikkönenem a zavítal i do aerodynamického tunelu, kde si měl možnost prohlédnou monopost pro příští rok.

Romaine, je to již 10 dní, co jsi byl potvrzen jako závodní pilot týmu Lotus Renault GP pro rok 2012. Co se v tvém životě od té doby nejvíce změnilo?
Romain Grosjean: Velkou změnou je to, že každé ráno vstávám velmi šťastný! Krom toho se nyní můžu plně soustředit na příští rok a fyzicky se připravovat na Formuli 1. Přijel jsem minulý týden do Enstone a bylo to skvělé navštívit továrnu jakožto závodní pilot F1.

Zmínil jsi pro F1 nezbytnou fyzickou přípravu. Změnilo se něco podstatně na tvém přístupu k tréninku?
RG: Trénuji stále podobně, akorát se nyní musím více soustředit na posílení krku, což je pro pilota F1 klíčové a na trénování obtížné. Hlavním problémem při trénování v zimě je to, abyste venku neprochladli.

Už ses potkal s Kimim?
RG: Ano, minulý týden, je to příjemný kluk. Myslím, že máme víceméně stejnou filozofii, oba chceme týmu dát to nejlepší, abychom příští rok dosahovali dobrých výsledků. Těším se na spolupráci s ním.

Kdy začneš se svými inženýry pracovat na přípravě pro nadcházející ročník?
RG: Dobré je, že jsem s týmem začal pracovat již na sklonku minulé sezóny. Potkal jsem se s kluky minulý týden a měl jsem také možnost zavítat do aerodynamického tunelu a spatřit příští auto. Je to pro pilota vždy něco zvláštního vidět, jak je monopost vyvíjen a setkat se s lidmi, kteří tak tvrdě pracují na tom, aby nám příští rok poskytli dobré auto.

Jaké jsou tvé cíle pro předsezónní testování?
RG: Budu se snažit odvést maximum pro to, aby týmu pomohl co nejlépe rozvíjet auto před Melbourne. Testování je klíčové v přípravě na sezónu před námi. Už se těším na spolupráci s kluky a na poskytování zpětné vazby o voze, abychom mohli být na Austrálii připraveni. Každému pilotovi bude před začátkem sezóny poskytnuto pouze 6 dní ježdění, každý kilometr při testování proto bude užitečný. Už se nemůžu dočkat, až to začne!


Romain Grosjean v Abú Zabí, kde se jel předposlední závod sezóny 2011
(foto: Lotus Renault GP)

Co plánuješ během vánoční přestávky? Máš domluvené něco zvláštního?
RG: Až do vánoc budu tvrdě trénovat, pak si vezmu několik dní volno na relaxaci na pláži a slunění, než přijde leden. Většinu času strávím v Enstone, kde se budu setkávat s týmem a připravovat na únorové testování.

Povídá se, že rád vaříš. Budeš to ty, kdo u Grosjeanů přichystá vánoční jídlo?
RG: (smích) Ano, budu vařit pro celou rodinu, což je vždy legrace. Zkouším pro vánoční jídlo najít nějaké nové recepty, takže uvidíme, jak to dopadne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy