Na slovíčko s Adrianem Neweym o jeho budoucích plánech

Newey, Adrian | foto: Red Bull Racing

Red Bull se připravuje na víkendovou Velkou cenu Singapuru. Jaké plány má jeho hlavní konstruktér Adrian Newey?

Uzavřeli jste s Renaultem dlouhodobou smlouvu, má tento tým nyní vše pro to, aby byl na čele, až začnou v roce 2014 platit nová pravidla?
Adrian Newey: Určitě nám to poskytuje jistou stabilitu, protože s Renaultem máme velmi dobrý vztah. A máme celkem stabilní pracovní sílu, musíme se však dále snažit. Naši soupeři nesedí s rukama složenýma v klíně.

Budete zde v Red Bullu i v posledním roce platnosti smlouvy s Renaultem, v roce 2016?
AN: Pokud mi to bude přinášet radost a budu nalézat nové výzvy, budu pokračovat. Zároveň ale nechci strávit svou celou kariéru v motosportu.

Je tedy poslední výzvou to, abyste zajistil, že tým bude schopen pokračovat na současné úrovni bez vás, až se rozhodnete jít dál či se stáhnout?
AN: Absolutně. Jsem moc hrdý na to, co jsme s tímto týmem dosáhli. Podobně jako otec si budu přát, aby v budoucnosti pokračoval v úspěších.


Neweyho radost na pódiu ve Spa-Francorchamps (foto: Red Bull)

S Red Bullem jste konečně vyhráli v Monze - byla to ta poslední věc, kterou jste si odškrtnul v seznamu dosažených úspěchů?
AN: Rozhodně jsme to nečekali, když jsme šli do toho víkendu. Pro nás se nejednalo o to nejlepší loviště, takže bylo skvělo to zvládnout. Samozřejmě jsme se snažili hledat oblasti, kde bychom se mohli zlepšit poté, co jsme nebyli ve Spa a v Monze v minulých letech tak rychlí, jak bychom chtěli.

Renault odvedl velmi dobrou práci v rámci zmražených pravidel týkajících se motorů a my jsme se snažili, aby aerodynamika fungovala za nižšího přítlaku, než je normální.

Nezdá se vám, že letošní šampionát už máte v kapse?
AN: Ne. Nikdy to tak není, dokud ho skutečně nevyhrajete.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy