Rozhovor s Pérezem: Pro nováčka je nejdůležitější zvládnout práci s pneumatikami

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Sauber dnes zveřejnil rozhovor se svým pilotem Sergiem Pérezem. Jaké jsou jeho dojmy po prvním testu?

Jak jde zatím testování?
Sergio Pérez: Ty čtyři dny testů [v Jerezu] pro mě byly velmi dobré. Dobře jsem si zvykl na auto a tým. Cítím se pohodlněji pokaždé, co usednu do vozu. Čím dál lépe se seznamuji také se všemi těmi procedurami. Takže se opravdu těším na další testování v Barceloně a začátek sezóny, v níž potřebuji získat spoustu zkušeností, abych se dostal na takovou úroveň, jakou chci.

Co bylo nejdůležitější věcí, kterou ses naučil?
SP: Nebylo by správné zmiňovat jen jednu věc. Hodně jsem se naučil v různých oblastech: o různých směsích pneumatik, o voze jako celku, různé procedury a pracovat s inženýry. Dohromady to jsou různé oblasti, v nichž se neustále zlepšuji.

Co je pro nového pilota v F1 tím nejdůležitějším?
SP: Asi pneumatiky, obzvlášť různé druhy směsí. Když jezdíte po okruhu, chování pneumatik a vozu se neustále mění, což znamená, že se celou dobu musíte přizpůsobovat a myslím, že se to také lepší se zkušenostmi.

Ve Valencii jsi ujel 103 kol - jak náročné to pro tebe bylo fyzicky?
SP: To nebyl problém, fyzicky jsem na tom dobře. V uplynulých měsících jsem hodně trénoval, takže se cítím být dobře připravený pro nadcházející testy a pak na úvod sezóny v Bahrajnu. Byl jsem schopen ujet hodně kol, po fyzické stránce jsem tedy připravený.

Zahrnuje to spoustu práce - je to ale také zábava?
SP: Samozřejmě, že to je také zábavné. Řízení vozu Formule 1 je úžasné. Ve Formuli 1 se cítím skvěle a užívám si každé jedno kolo. Ano, je to tedy tvrdá práce, ale i skvělá zábava.

Po testu v Barceloně pojedeš domů do svého města Guadalajara v Mexiku, kde se 26. února uskuteční road-show - co nám o něm můžeš říct?
SP: Pro mě to bude velmi zvláštní - být doma s rodinou, se všemi mými přáteli a zároveň po městě jezdit s vozem Formule 1. Pomůže to zvýšit mou motivaci před odjezdem do Bahrajnu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy