Williams: Chceme být štikou středu pole

Williams | foto: Williams F1 Team

Williams je v průběžném hodnocení Poháru konstruktérů na sedmém místě se 47 body, na svého největšího soupeře, kterým je tým Force India, ztrácí 11 bodů. Naším cílem je, indický tým překonat.

Tým Williams chce být leaderem druhé části tabulky v hodnocení Poháru konstruktérů, ta se v průběhu sezóny rozdělila na tři části. V té první je pětice týmů, jež překročila stobodovou hranici, a které vévodí Red Bull s McLarenem. Střed pole tvoří čtyři týmy, které paběrkují, a jen stěží překonaly padesátku a pak nováčci, kterým se zatím bodovat nepodařilo. Sam Michael, technický ředitel Wiliamsu, hovořil o možnostech vozu FW32.

Byl jste spokojený, když oba vaše vozy dojely na bodovaných místech v Grand Prix Itálie?
„Byl to dobrý výsledek, který ukázal, že jsme udělali celkem dobrý pokrok s novým balíčkem změn na voze. FW32 byla konkurenceschopná, o tom vypovídá Nicův čas jeho nejrychlejšího kola, který byl jen 0 čtyři desetiny pomalejší než ten Alonsův“.

Oba vozy měly nové motory. Jak vám tenhle fakt pomohl na dlouhých rovinkách v Monze?
„Nový motor měl k dispozici jen Nico, Rubens měl ve svém voze ten, který používal ve Spa. Použití nového motoru je významným benefitem a především pokud závodíte na rychlé trati jako je Monza“.

Nico Hülkenberg se kvalifikoval na osmém místě a závod dokončil na sedmém místě. Je to jeho nejlepší umístěni v tomto roce.
„Nico skončil šestý v Budapešti, ale v Monze demonstroval svou sílu během celého víkendu. Můžeme tedy říct, že závod v Monze byl jeho nejlepším komplexním umístěním v závodním víkendu“.

 

Mark Webber, prohlásil, že Nico měl být penalizován za zkracování šikany během jejich vzájemného souboje o šesté místo. Diskutoval jste o tom s Charlie Whitingem během závodu?
„Nico, tím nezískal žádnou výhodu. Buemi, udělal to samé, když bojoval s Rubensem, určitě nechtěl získat výhodu, a taky za to nebyl penalizovaný“.

Z obou pilotů v týmu měl Rubens Barrichello hodně těžký víkend. Měl nějaké specifické problémy?
„Barrichellův vůz byl připravován stejným způsobem jako ten Nicův. I když během celého víkendu jeli v odlišném rytmu, pro tým dokázal vybojovat důležitý bod“.

Teď se pojede v Singapuru. Co to bude znamenat pro FW32?
„Do Singapuru povezeme velký balíček změn - budou to poslední změny, které nás letos čekají, a proto doufáme, že budeme dostatečně konkurenceschopní“.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy