Magnussen má Haasu co nabídnout, domnívá se Grosjean

Romain Grosjean (na snímku Gene Haasem) hodnotí šance svého kolegy | foto: Haas F1 Team

Příchod dánského pilota do amerického týmu vyvolává otazníky, zda Magnussen svými výkony dokáže předčít Estebana Gutiérreze, jenž mu musel udělat místo. Vyjadřuje se k tomu jeho nynější týmový kolega.

Třicetiletý Romain Grosjean připouští, že zase tak dobře Kevina Magnussena nezná, nicméně je přesvědčen, že jeho kolega bude moci posunout Haas kupředu. Dle jeho názoru Kevinovy schopnosti naznačí testy, které začínají už v následující pondělí v Barceloně.

"Testování bude pro náš tým klíčové, bude to prostor, kde se hodně poznáme. Na závodní dráze vždy svého týmového kolegu toužíte porazit. Má stejný vůz jako vy, takže bude pro toho druhého měřítkem. Na druhou stranu v každém týmu, v němž jsem doposud působil, všechno fungovalo dobře, data otevřená pro oba piloty, zejména při mém působení v Haasu, v novém týmu a s novým vozem," jemně naráží Grosjean na nedávné extempore Lewise Hamiltona.

Dokáže Kevin Magnussen překročit Gutiérrezův stín? | foto: Haas F1 Team

Třebaže někdo nazývá Grosjeana s jistou nadsázkou veteránem (ve Formuli 1 působí s určitými přestávkami už od roku 2009), on sám se tak necítí a při otázce na Magnussenovy kvalit jeho příchod přivítal s tím, že bezesporu může pro tým představovat přínos.

"Bude skvělé ho mít na palubě. Má za sebou zkušenosti z McLarenu a Renaultu, a to se nepochybně cení. Nemohu tvrdit, že bych ho nějak dobře znal, ale jsem si jist, že po zimních testech a prvních závodech se tento status změní a budeme spolu dobře vycházet," komentuje situaci Grosjean.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy