Vyhraje Red Bull v Singapuru? Počkejte do večera, nabádá Verstappen

Max Verstappen se nechce ukvapovat | foto: Red Bull Content Pool

Loni měl Daniel Ricciardo k vítězství poměrně blízko, ale zvláštní okolnosti nakonec způsobily, že vítězství uhájil Sebastian Vettel. S ohledem na výkon před rokem je nyní Red Bull pasován do role černého koně.

Oním důvodem by sedmadvacetiletý Brit Yogvitam Pravin Dhokia, který v 37. kole vlezl v zatáčcce 13 na dráhu a dokonce si podle Vettela, který jel kolem něj, dělal snímky. Mladík byl poté zatčen a strávil ve vězení šest týdnů.

Red Bull tato záležitost nesmírně mrzela, protože navzdory celosezónní formě se rakouskému týmu v Singapuru v posledních letech vždy dařilo. Navíc letos Ferrari namísto útoku na neotřesitelnou pozici Mercedesu svádí souboj s Red Bullem o druhou příčku v Poháru konstruktérů. Mají tedy "rudí býci" šanci na vítězství. Max Verstappen, pilot Red Bullu od Grand Prix Španělska, kterou také slavně vyhrál a jako jediný prolomil hegemonii Stříbrných šípů, nechce dělat ukvapené závěry.

Loni měl Ricciardo vítězství hodně blízko. Kdyby na trati nebyl vetřelec... | foto: Infiniti

"Myslím, že chytřejší budeme po prvních trénincích. V tuto chvíli bychom mohli říci ano, máme dobré naděje, můžeme být hodně konkurenceschopní, ale jak to doopravdu bude ještě nevím. Ale doufám, že budeme na stejné úrovni jako třeba v Monaku. Máme silnou motivaci, ale ta je u nás vždycky. I na Monze, kde jsme věděli, že nemáme šanci vyhrát, přesto jsme usilovali o co nejlepší výsledek," popisuje situaci Verstappen.

Mladý Holanďan však nekompromisně odmítá humbuk, který se kolem týmu právě s ohledem na závod v Monaku odehrává. Ricciardo tehdy zajel v ulicích miniknížectví pole-position a závod nevyhrál jen kvůli špatné komunikaci v boxech. 

"Chceme se soustředit sami na sebe. Lidé mohou psát, co chtějí. Máme dobrou šanci, když se ohlédnete na minulý rok, auto se rozhodně zlepšilo... počkejme a uvidíme. Pro mě je těžké tvrdit, že budeme první, když jsem ještě nevyjel na trať. Jak dobří opravdu jsme budeme vědět odpoledne," dodává Verstappen.

Na poznámku, že Ricciardo v televizním rozhovoru naznačil možné vítězství, Verstappen reagoval: "Doufejme, že budeme na prvním a druhém místě. Mám v týmu pozitivní pocity, snažíme se dosáhnout co nejlepšího výsledku a společně v každém závodě opět postoupit kupředu. A to je to nejdůležitější!"

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy