Symonds: Williams je připraven na příchod jezdecké hvězdy

Symonds si pochvaluje současnou sestavu týmu | foto: Williams F1 Team

Williams v letech 2014 a 2015 dosáhl bronzové příčky v Poháru konstruktérů, ale v současné době mu patří čtvrté pořadí a nebezpečně se mu přibližuje Force India. U týmu se tak spřádají plány, jak se vrátit na dřívější pozice.

Pat Symonds už dříve uvedl, že Williams bude vkládat prostředky na rozvoj vozu než aby se pokoušeli přivést do týmu nějaké hvězdné jméno na pozici pilota. Zároveň však tuto možnost tak docela nevylučuje, protože zvučná jezdecká posila by měla k dispozici dobrý vůz a veškeré zabezpečení.

"V roce 2014 se mě lidé ptali, proč nejdu a nepožádám Fernanda Alonsa nebo někoho takového, aby za nás jezdil. Řekl jsem ne, protože jsme jako tým na takovou eventualitu nebyli připraveni, ani finančně. Ale nyní bych v týmu přivítal jakéhokoli pilota. Umíme vytvořit dobrý vůz, ale nejsme tým s velkým rozpočtem. Umíme správně rozhodnout o rozdělení lidských nebo finančních zdrojů, to je výhodou stáje, jakou je naše, a v tom jsou rovněž náklady týkající se pilota. Takže potřebujeme především rovnováhu," vysvětluje záměry týmu Symonds.

Tým podle Symondse odvádí v posledních letech dlouhodobě nejlepší výkony | foto: Williams F1 Team

Předpokládá se, že si tým bude chtít udržet Valtteri Bottase, který by příští rok absolvoval u Williamse už pátou sezónu. Ohledně místa vedle něj padají jména jako Jenson Button, Sergio Pérez a Felipe Nasr. Nicméně Symonds se nechal slyšet, že je spokojen se stávající sestavou Bottas-Massa, kteří spolu jezdí už třetí sezónu a měli by šance zejména v příštím ročníku provázeném novými předpisy.

"Kontinuita je důležitá věc, zvláště když přejdeme na relativně novou sadu nových předpisů, ale můžeme mít i současnou sestavu pilotů. Máme dva kvalitní piloty a doufám, že si udržíme aspoň jednoho z nich. Ale byl bych rád, kdyby to byli oba. V závodním prostředí se pohybuji už 40 let, poznal jsem spoustu dobrých pilotů, ale nikdo nebyl tak dobrý. Byly i roky, kdy jsem měl oba piloty zdaleka ne tak dobré jako teď. Upřímně si myslím, že jsme nikdy neměli tak dobrou sestavu jako za poslední dva roky, která by pracoval tak dobře a byli výbornými členy týmu. Trvalo to hodně dlouho, než se nám povedlo se dostat na tak dobrou pozici," dodává Symonds.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy