Prezident Ferrari Marchionne vztyčil varovný prst

Marchionne o krizi nemluví, ale už nadále nechce ztrácet čas | foto: Scuderia Ferrari

Od Grand Prix Španělska měli vítězit, stáhnout náskok Mercedesu a vstoupit do finální fáze v boji o titul. Místo toho však Ferrari má problémy eliminovat nástup Red Bullu a dokonce s ním už prohrávají. Jak na to reagují v Maranellu?

Hovořilo se výměně toho či onoho, zachvět se mělo celé vedení stáje. Dokonce se jednu chvíli spekulovalo i o odchodu inženýra Allisona, ačkoliv důvody jeho rezignace na svůj post v týmu byly zcela jasné. Teď už je jasno, prezident Ferrari Sergio Marchionne nadále hodlá podržet své osazenstvo, ale důrazně apeloval na přísun mnohem lepších výsledků v druhé polovině letošní sezóny.

"Udělali jsme si interní expertízu a na jejím základě přijali další rozhodnutí ohledně vývoje vozů pro sezóny 2016 a 2017. S ohledem na fakt, že máme k dispozici velké talenty, musíme patřičně využit týmové know-how, to je náš hlavní cíl," uvedl Marchionne pro italská média.

Odchodu Jamese Allisona, jehož nahradil Mattia Binotto, pochopitelně Marchionne želí, ale neměl by to pro stáj být nepřekonatelný problém. "Jestliže někdo tvrdí, že potřebujeme transfuzi technické krve, přehání. Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsme spokojeni, proto doufáme, že druhá část sezóny bude lepší. Proto jsme angažovali Arrivabeneho, protože Formuli 1 zná a my potřebujeme šéfa týmu jako je on. Muže, který je schopen pracovat s lidmi a řídit tým," pokračuje Marchionne.

A jak to je s piloty? Po nečekaně časném potvrzení Räikkönena i na příští sezónu se ozvaly poznámky, zda nešlo o unáhlený a předčasný krok. I tady si je Marchionne jist, že k pochybení nedošlo. "Sebastian je mistr, správně jsme vyhodnotili přínos Kimiho, což vedlo k novému kontraktu pro příští sezónu. Chci, abychom tuto sezónu dokončili se ctí a na úrovni, předvedli v každém závodě to nejlepší, co v nás je. Ale už nesmíme dále ztrácet čas!"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy