Palmer: Naším cílem v druhé polovině sezóny je Haas

Jolyon Palmer vidí budoucnost v druhé polovině šampionátu | foto: Renault Sport F1

Renault si po návratu s oficiálním týmem do F1 nekladl bůhvíjak vysoké cíle, ale prozatím asi může být jen těžko spokojen s tím, co na tratích doposud předvádí. Deváté místo v poháru konstruktérů a pouhých šest bodů asi nedosahuje představ vedení.

Zmíněný zisk přivezl Renaultu Kevin Magnussen v Soči, jinak žluté vozy pravidelně končí mimo bodovanou desítku. Magnussen se do Q2 dostal jen čtyřikrát, Jolyon Palmer pouze v úvodním závodě v Austrálii. Přesto se britský pilot domnívá, že tým v druhé polovině šampionátu může poskočit výš.

"První, koho musíme dostihnout, je Haas. Většinou končí v Q2 a my jsme hned za nimi. Pokud se nám podaří dostat se na jejich úroveň, pak budeme v Q2. Chystáme také víc úprav než oni, takže to můžeme zvládnout. Pak možná poněkud poklesne Toro Rosso, protože mají starý motor, takže i tam je určitá šance. Okruhy v druhé polovině sezóny nám budou vyhovovat více, já se jako pilot neustále zlepšuji, takže doufám, že někde budu bodovat. Také by bylo hezké svádět nějaké smysluplné souboje na trati, protože hodně času zápolíme se Saubery a to nikdo nevidí," vysvětluje Palmer.

Palmer byl zatím nejlepší v Austrálii, dojel jedenáctý | foto: Renault Sport F1

Syn britského závodníka Jonathana Palmera, který jezdil v F1 v letech 1983 až 1989 se vyjádřil i k otázce, zda menší konkurenceschopnost Renaultu neohrožuje jeho setrvání v F1 pro rok 2017.

"Cítím se dobře, myslím, že v Silverstone jsem jel lépe než ve všech předchozích závodech a udržuji si vzestupný trend. Domnívám se, že si toho všiml i tým. Musím se jednoduše snažit odvádět co nejlepší práci a vytěžit z auta co nejvíce. Na zlepšení siutace se zaměřuji nejen já, ale celý tým," dodává Palmer.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy