Watson po Rosbergově penalizaci žádá v oblasti radiokomunikace radikální přístup

Další zastánce omezení radiokomunikace - uvidíme členy týmů bez sluchátek? | foto: Infiniti

Dalo se očekávat, že trest pro Nico Rosberga v Grand Prix Velké Británie přinese opět spoustu dohadů na téma radiové komunikace. A to zastávající oba názorové póly dané problematiky.

Někdejší pilot F1 John Marshall Watson, který se prezentoval v týmech Hexagon, Surtees, Penske, Brabham, McLaren a epizodní závod odjel i v černozlatém Lotusu, závod sledoval přímo v Silverstone a on sám by provedl radikální řešení.

"Myslím, že nejjednodušším řešením by bylo radiovou komunikaci zakázat úplně. Prostě kompletně. Úplně ji odstranit. Pak by Christian Horner nemusel pořád tahat na hlavě sluchátka," prohlásil Watson. Přitom připomněl, jak byla radiokomunikace využívána v době jeho aktivního závodění.

"Ve srovnání s dnešní propracovaností to bylo hodně primitivní. Teď je to naopak moc dokonalé. Důvodem zákazů je přijímat pokyny pilotem, F1 by měla být o jejich mistrovství. Závod by měl být jejich záležitostí, ne někoho v boxech.

Pravidla byla udělána tak, aby piloti měli více odpovědnosti. Pokud má být radiokomunikace zachována kvůli bezpečnosti pilota, mělo by být jasně stanoveno, co se tím myslí. Pokud se něco děje s vozem a hrozí nebezpečí závažné nehody, mohlo by přijít nějaké řešení skrze volant. Třeba vypnout motor, prostě z boxové zídky auto zastavit," domnívá se někdejší účastník 152 Grand Prix.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy