Mercedes získá titul, ať se rozhodne jakkoli, míní Alonso

Mercedes stejně vyhraje, tak proč nějaká opatření? domnívá se Alonso | foto: McLaren

Situace u Mercedesu samozřejmě nachází odezvu i u jeho soupeřů. Ačkoliv se zatím nemluví o konkrétním postihu, pokud by došlo k dalšímu incidentu mezi jeho piloty, většinou je názor takový, že by Mercedes měl své piloty nechat bojovat především na trati.

Může v tom být kousek vypočítavosti, trocha snahy přinést do prakticky neměnných výsledku něco napětí a svěžího větru. Jenže spoléhat na to, že se Hamilton a Rosberg budou pravidelně "vytloukat" mezi sebou a otevřou tím dveře konkurenci, je totéž, jako vsadit v ruletě všechny úspory na jediné číslo.

Fernando Alonso okomentoval některá stanoviska Mercedesu a jejich chystané "postihy" bagatelizoval s tím, že je docela jedno, jestli budou nebo nebudou zavedeny - Hamilton nebo Rosberg tak jako tak podle jeho názoru mistrovství ovládnou. Zároveň dodal, že by bylo jenom přínosné, kdyby tým nechal otevřenou možnost jejich vzájemného souboje na trati.

Šampionát je nudný, proto se podobné případy tolik pitvají | foto: McLaren

"Jenom oni sami vědí, jaká je situace v týmu, takže to záleží na nich samotných. Nahlíženo zvenčí mají dostatečný náskok, takže ať udělají cokoli, stejně skončí v šampionátu na prvním nebo druhém místě. Četl jsem, že stojí o to, aby mohli závodit. To je dobré zvláště pro diváky, fanoušky, pro každémho, protože sport je především o soupeření. Ale chápu, že potřebují občas hlídat, to je pravděpodobně normální. Pořád existuje jeden šéf týmu, jeden majitel, jeden prezident automobilky, a ti všichni chtějí vidět své vozy na stupních vítězů, ne vedle dráhy ve štěrku," komentuje situaci Alonso.

Španělský pilot byl dotázán, jak by se v podobné situaci zachoval on sám, což ho velice pobavilo. "Především jsem nikdy neměl vůz, který by byl o vteřinu rychlejší než zbytek startovního pole, takže jse se do podobné situace nikdy nedostal. Normálně existuje mezi týmovými kolegy zvýšená opatrnost, máme své šéfy a tým, který pro vás pracuje. To je něco, co je potřeba vzít v úvahu. Ale v případě, že bojujete o mistrovský titul, na to můžete pozapomenout. Uvnitř každého z nás je něco skrytého, stejně jako v našem zápolení. Ale nemyslím, že nic velkého. To z toho dělají jen média, protože šampionát je strašně nudný. Když obvykle někdo vyhrává každý závod, pak je to vděčné téma. Ale nemyslím, že by se u nich něco významně změnilo nebo by se šampionát vyvíjel jinak. I po Rakousku bude všechno plynout ve stejných kolejích," naznačuje Alonso.

K takovým problémům dochází

Bez ohledu na fakt, že i v jiných týmech dochází k situacim, kdy se piloti ve stejném dresu na trati "potkají", se Alonso domnívá, že podobné situace prostě existují a existovat i nadále budou.

"Takové věci se stávají. Měli spolu kolizi v roce 2014 ve Spa a pokračovalo to dál a dál. Loni v Austinu a v Suzuce, v několika dalších závodech letos, naposledy v Rakousku. Třeba se zase potkají v Austinu. Ale pořád jsou trojnásobní mistři světa. Na tom se nic nezmění, je to normální. Jsou to vlastně jediní soupeři, nebojují s Red Bullem, protože jsou půl minuty před ním. Nezávodí s Ferrari, protože to je minutu za nimi. Tak si to rozdávají mezi sebou. Někdy se prostě srazí, pokud se to stane třikrát v padesáti závodech, tak je to pořád v normálu," připouští Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy