Palmer dostane pro závod v Kanadě zcela nové šasi

Palmer toho v závodě v Monaku moc nenajel (ilustrační foto) | foto: Renault Sport F1

Britský pilot byl v Monaku prvním v závodě, kdo prověřil kvalitu bariér - když mu po restartu na zebrovitém přechodu pro chodce "ujela" záď jeho vozu, doklouzal podél bariéry až do zatáčky Ste. Dévote, kde mohl tým začít sčítat škody.

Zatímco Jolyon Palmer se vysoukal z vozu pouze s malým problémem, monokok byl poznamenán jak zepředu, tak i zezadu a tým posléze potvrdil, že pro další závod v kanadském Montrealu se bude muset měnit.

"Jolyonův incident pro nás znamená použití nového šasi pro Montreal. Vůz poměrně tvrdě narazil do bariéry a poměrně šikmo, takže byla dost vážně přední část vozu. Vzhledem k tomu, že máme k dispozici nové šasi, má smysl ho poslat do kanadské Grand Prix. Naštěstí jsme v práci na něm už dostatečně pokročili, k dokončení instalace bylo třeba vlastně jenom zprovoznit palivový systém a byl pro zámořský závod připraven," informoval technický ředitel Renaultu Nick Chester.

Nové šasi bylo v podstatě připraveno, vysvětluje Chester | foto: Lotus F1 Team

"Prošli jsme data a jak to vypadá, příčinou byla menší přilnavost za cílovou čarou na přechodu pro chodce. Moje kola se smýkla, když jsem přidal plyn. Auto sklouzlo stranou a narazilo do svodidel. Byl jsem zkrátka ve špatnou dobu na špatném místě. Co se mě samotného týče, měl jsem na nohách jenom nějaké podlitiny, takže nejvíc utrpělo mé ego a vůz," přidal své postřehy Jolyon Palmer.

Palmer bude mít v Kanadě novou specifikaci pohonné jednotky stejně jako Magnussen, který v Monte Carlu rovněž havaroval, i když definitivně ukončil závod na jiném místě - v zatáčce Mirabeau. Podle něj byl důvodem jeho odstoupení "rozum postrádající" Kvjat, s nímž kolidoval předtím v La Rascasse (více zde).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy