Alonso: Budeme debatovat, proč jsou starty tak chaotické

Fernando Alonso je překvapen množstvím kolizí po startu | foto: McLaren

V Bahrajnu to byl Hamilton a Bottas, v Číně kolidovaly obě Ferrari a v Rusku mnohokrát zmiňovaní Kvjat a Vettel. Ale to nejsou zdaleka jediné nehody těsně po startu. Začátek roku je v tomto směru plný napětí, proto se piloti hodlají tímto problémem zabývat.

Svůj názor k tomu vyslovil i Fernando Alonso pro radio Cadena Cope. "Co se letos stalo v prvních zatáčkách je hodně podivné. V Rusku jsem unikl kolizi opravdu jen o vlásek. Před Barcelonou si o tom musíme promluvit na schůzce pilotů a podebatovat, proč jsou závody tak chaotické. Musíme zjistit, proč panuje taková nervozita."

Španěl se rovněž odmítl přidat ke kritikům Daniila Kvjata, který měl dva konflikty se čtyřnásobným mistrem světa Sebastianem Vettelem v posledních dvou závodech. 

"Určitě má vinu na kolizi v Soči, byl za ní také potrestán, takže jsem si jist, že se do budoucna trochu uklidní. Ale obviňovat ho v Šanghaji je trochu nefér, celá debata kolem závodu byla pro obě strany nešťastná, osobně si nemyslím, že by byl někdo na vině," dodal Alonso.

Existuje také mnoho názorů, že Kvjat byl před domácím publikem příliš namotivovaný a to vedlo ke zmíněné chybě. Není to první a nebude to ani poslední případ, podobné věci se stávaly i větším mistrům.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy