Haas uvedl termín, kdy představí nový vůz pro sezónu 2016

Ilustrační foto Haasu, kde monopostu dominuje stříbrnočerná kombinace | foto: Haas F1 Team

Tabulka s termíny odhalujícími nové monoposty pro rok 2016 se pomalu začíná zaplňovat. Přibyl k ní i ostře sledovaný nováček startovního pole, americký tým Haas, jehož termín se kryje s datem prvních barcelonských testů.

Je třeba dodat, že představení vozu není totožné s absolvováním povinných crash testů vyžadovaných ze strany FIA. Haas proto zvolí cestu "nejmenšího odporu" a podle posledních informací přestaví vůz při prvním testu v Barceloně 22. února, ostatně podobně jako to zatím avizoval tým Manor.

Romain Grosjean a Esteban Gutiérrez se budou moci prezentoval na trati Circuit de Catalunya a konečně sejmout určitý závoj očekávání, co nováček ve startovním poli, jehož vůz bude pohánět motor Ferrari, předvede. Haas zatím nijak nespecifikoval barevné provedení vozu, v každém případě už existuje firemní ilustrační foto, na kterém je jedna z možných variant ve stříbrnočerné kombinaci.

Není překvapením, že ačkoliv se testy letos opět posunuly směrem ke konci února, týmy i nadále upouštějí od samostatné prezentace vozů, jak tomu bylo v minulosti. Raději v současné době sázejí buď na představení on-line nebo počkají až na první test. Dřívější slavnostní odhalení monopostů pro sezónu 2016 prozatím plánují Ferrari (17. února) a McLaren (21. února). Není ovšem vyloučeno, že nejde o definitivní termíny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy