Todt: Dohoda o motorech je velmi blízko

Dojde v diskutované oblasti motorů konečně k řešení? | foto: Daimler AG

Jaká tedy bude podoba pohonných jednotek v roce 2016? Dočkáme se podobně jako v roce 1987? Prezident FIA je přesvědčen, že taková situace nenastane. V jeho názoru převládá optimismus, že nakonec dojde k uspokojivé dohodě.

Jean Todt je přesvědčen, že výrobci nakonec najdou způsob, jak vyhovět požadavku ohledně snížení nákladů, takže nebude nutné využít mandát Světové rady motoristického sportu, který dostal právě Todt a Bernie Ecclestone, k "přehodnocení a rozhodnutí o řadě naléhavých problémů doprovázejících Formuli 1 v oblasti řízení, motorových jednotek a omezení nákladů".

Jak uvádí Todt, po řadě jednání je zřejmé, že dochází k dosažení uspokojivého řešení v oblasti pohonných jednotek, nicméně ještě bude nutné plány formálně prodiskutovat tento týden na zasedání v Ženevě. "Myslím, že jsme velmi blízko dohodě. Není vhodné, abych tuto otázku zodpovídal dnes, ale jsem optimista, takže předpokládám, že tak učiním do 72 hodin," tvrdí prezident FIA.

"Jsem přesvědčen, že najdeme u zodpovědných osob porozumění, protože šampionát je i jejich zájmem, stejně tak i zájmem týmů a vlastníků komerčních práv. To je důvod, proč se domnívám, že se nacházíme v normálním světě s rozumnými lidmi, proto bychom měli být schopní se dohodnout a najít správné řešení," přeje si Todt.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy