Silverstone usiluje o letní test, proběhl by v červenci za přítomnosti diváků

Pokud dají týmy a další odpovědné kapacity souhlas, mohou se diváci těšit na silverstonský přídavek | foto: Manor Racing

Zatímco některé testy připomínají dobře střežený trezor, letní test se naopak může stát otevřenou záležitostí pro fanoušky Formule 1. Pokud se podaří vše úspěšně zařídit, mel by se na pořad dostat v polovině července letošního roku.

Vedoucí oddělení marketingu okruhu Silverstone Katie Tyler prozradila záměry pořadatelů serveru motorsport.com: "V současné době vedeme jednání s vedením Formule 1 a jednotlivými týmy ohledně testu následujícího v týdnu bezprostředně po Grand Prix Velké Británie. Naším záměrem je učinit ho přístupným pro veřejnost, ale tato skutečnost rovněž podléhá schválení ze strany managementu F1." Testy by proběhly ve dnech 12. a 13. července 2016.

V důsledku značně napěchovaného kalendáře se týmy snaží co nejdříve dohodnout o místu druhého testu. Je jisté, že se tentokrát nebude konat v Rakousku, protože Grand Prix na Red Bull Ringu bezprostředně předchází britskému závodu (3. července). Žádná jiná evropská trať se jako vhodná nejeví. Pravidla ale umožňují týmům testovat i mimo Evropu, pokud to schválí většina týmů a volbu podpoří FIA.

Logickým kandidátem tak zůstává Silverstone. Sice se v jedné fázi zvažovala možnost přesunu do Bahrajnu, ale z tého myšlenky nakonec sešlo. Jisté je, že letnímu testu bude předcházet jarní setkání v Barceloně ve dnech 17. a 18. května. Stejně jako v minulosti platí, že dva ze čtyř testovacích dnů musí být vyhrazeny nováčkům, jimiž jsou formálně definováni piloti, kteří absolvovali méně než dvě Grand Prix.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy