Recenze knihy Aussie Grit: Mark Webber promlouvá

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Mark Webber byl v paddocku F1 velmi oblíbenou postavou. Mnozí jej charakterizovali slovy - co na srdci, to na jazyku. Nenechal se odradit ani nejbanálnější novinářskou otázkou a uměl se rozpovídat. 

A platí to i v případě jeho biografie, která vyšla v loňském roce. Jeho humor a otevřenost zůstává, ačkoliv mu během jeho cesty do vítězného vozu mnohokrát nebylo do smíchu.

Jako malé dítě s vášní pro F1 si mnohokrát kladl otázku, jak by se kluk z malého australského městečka Queenbayan mohl dostat do královny motorsportu. Nicméně jeho sen se mu i přes překážky splnil. Jak sám říká, hlavní podporou mu byl otec a jeho "skála", manažerka a životní partnerka Anne Nealová. I zde si užil své, protože tento vztah nebyl příliš podporován. 

Zažil si také několik vážných nehod a to nejen za volantem (např. Mercedesů při závodě Le Mans v roce 1999), ale také při svých adrenalinových dobrodružstvích v horách, na kole apod. (jeden takový zážitek mu na pár let připomínal dlouhý kovový hřeb v noze). 

Bezpochyby vrcholem jeho kariéry byl rok 2010, kde byl na dosah zisku titulu mistra světa. Radoval se však nakonec jeho týmový kolega Sebastian Vettel. A ačkoliv v Red Bullu zůstal až do roku 2013, právě rok 2010 byl začátkem konce jeho vztahu s managementem týmu. 

Proti Vettelovi se snaží nevolit příliš tvrdá slova, avšak pro vedení příliš pochopení neprojevil. Politika zkrátka není jeho parketa, jak sám přiznává. Tato kniha je průřezem Webberovou kariérou a životem a rozhodně by neměla chybět v knihovně velkého fanouška Formule 1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy