Ferrari a Verstappen: jaký je názor holandského mladíka?

Verstappen se zařadil do lepší společnosti F1 | foto: FIA

Je to jako deska s osvědčeným evergreenem - mladý talent dříve nebo později padne do oka špičkových týmů. To platí prakticky ve všech odvětvích sportu, nejen v F1. I to je důvod, proč se nyní tak často ozývá jméno Verstappen.

Zapomenuty jsou obavy, zda si na začátku roku sedmnáctiletý mladíček poradí s F1. Nyní sklízí superlativy, užívá si hodnotných ocenění a může směle hledět do závodní budoucnosti. Zvláště, když se hovoří o opravdu top týmu, jakým bezesporu je Ferrari. I když všechny názory nejsou zcela jednotné. 

Jde také o to nedělat účet bez hostinského, vzpomeňme jen na případ Ferrari a Bottas. Tam se mlžilo a posléze vysvětlovalo, jako kdyby projevit zájem o pilota s potenciálem vítězit v Grand Prix, případně bojovat o titul, bylo něco trestuhodného. To Verstappen, možná díky svému mládí, si zájem ze strany "těžkých kalibrů" evidentně užívá a zatím ho nechce řešit.

"Jsem v této otázce nad věcí. Je pozitivní, když o mě lidé takhle mluví a je příjemné slyšet, s kým mě spojují, ale momentálně jsem šťastný tam, kde jsem," odkazuje Max v rozhovoru pro magazín Autosport na dlouhodobý kontrakt s Red Bullem, v jehož rámci hájí barvy stáje Toro Rosso. "Je pořád spousta věcí, které se musím naučit a myslím, že právě tady je k tomu nejlepší příležitost. Nemáme špatné vyhlídky a myslím, že se můžeme srovnávat i s Red Bullem."

Verstappen tedy Ferrari zatím nechává ležet stranou, ale nebojí se hovořit ani o svých dalších ambicích. "Zatím nejsme u Toro Rosso schopni bojovat o mistrovský titul. A budoucnost, kdo ví? Třeba za pár let postoupím do špičkového týmu, ale teď je mojí prioritou bojovat s Toro Rosso o první desítku. Opravdu mě baví usilovat o účast v poslední části kvalifikace, klidně si to zopakuju i v příštím roce."

Verstappen se vyjádřil i ke své tolik diskutované otázce nízkého věku a absenci tolik potřebných zkušeností. I z toho důvodu vítá, že jeho začátky jsou jiné než třeba u Hamiltona. "Existuje pochopitelně několik jiných případů zahájení kariéry v F1, třeba Lewis začal hned ve špičkovém týmu a stále se drží v horní polovině startovního pole. Ovšem pokud nemáte tolik zkušeností z nižších kategorií, zejména kvůli věku, je dobré, abyste začínali jako já." Na otázku, zda se kritika jeho účasti právě kvůli pouhým sedmnácti rokům ukázala jako špatná, Verstappen dodal: "Doufám, že ano. Nerad v médiích hovořím o tom, že kritici neměli pravdu, raději jsem to dokazoval na trati, a myslím, že se mi to v mé první sezóně povedlo."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy