Mercedes našel spojence, ani Ferrari se nelíbí maratón 21 závodů

Ani Maurizio Arrivabene není počtem závodů pro rok 2016 nadšen | foto: Scuderia Ferrari

Kde jsou ty časy, kdy týmy žehraly nad skutečností, že 12 závodů za sezónu týmy Formule 1 značně vyčerpá. To se ale psal rok 1972 a od té doby se kalendář Grand Prix rozrostl téměř dvojnásobně.

Velmi jednoduchými počty zjistíme, že pokud započítáme zimní a letní přestávku, budou jednotlivé týmy vlastně pořád na cestách, ať na Grand Prix nebo na testech. To se některým zúčastněným vůbec nelíbí a dávají to dostatečně hlasitě najevo. Ozval se Mercedes ústy svého šéfa Toto Wolffa, kterému se dlouhá sezóna nezamlouvá.

Teď se po bok stuttgartské automobilky připojila i maranellská legenda. Zatímco Wolff spíš vyjádřil obavy o samotnou proveditelnost nového modelu sezóny F1 s ohledem na pracovní zátěž týkající se zaměstnanců a jejich rodin, prezident Ferrari Sergio Marchionne klade především důraz na finanční stránku celé záležitosti.

"Bernie Ecclestone nyní požaduje po týmech, aby potvrdily svou účast ve všech 21 závodech příští sezóny, z nichž se kalendář F1 skládá. Maximální hranice počtu Grand Prix byla zvýšena, takže je jasné, co musí Bernie udělat. Jeho povinností je poskytnout více peněz, aby všechny týmy byly schopny takový příděl závodů zvládnout," uvedl pro finský list Turun Sanomat Marchionne.

Šéf italské stáje Maurizio Arrivabene se k prohlášení svého krajana přidal: "Je naprosto jasné, že od FOM musí nějaká finanční pomoc přijít, protože kalendář na příští rok je opravdu šílený." Doposud nejvyšší počet závodů v jedné sezóně Formule 1 (myšleno těch s mistrovským statutem) absolvovali jezdci v sezóně 2012 - dvacet.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy