Ricciardo: Mercedes má pořád příliš velký náskok

Daniel Ricciardo považuje letošní sezónu za nepovedenou | foto: Red Bull Content Pool

Australský pilot a nástupce Marka Webbera prodělal oproti loňské sezóně, kdy vyhrál tři Grand Prix, určitý ústup ze slávy. Letos jeho pozici jediného pilota, který dokázal vyhrávat vedle dominantního dua Hamilton-Rosberg převzal Sebastian Vettel.

Daniel Ricciardo se obává, že po letošní sezóně, kdy se odstup Mercedesu přes jisté náznaky příliš nezměnil, nebude situace o moc lepší. Jeho osobní názor zní - příští rok se situace dramaticky měnit nebude.

"Jsou příliš daleko. Upřímně si myslím, že se propast v letošním roce ještě trochu zvětšila. Snad Ferrari se chvílemi dostalo na dosah, ale myslím, že kdykoli Mercedes chtěl, tak si vzal zase náskok zpátky. V příštím roce budou určitě ještě lepší, takže je bude ještě těžší případně porazit. Doufejme, že to nebude dlouho trvat," odpověděl Riccardo na otázku při motoristické akci Perth Speed Fest.

Od nové spolupráce s Renaultem (byť budou motory označeny TAG Heuer) si Australan slibuje zlepšení výsledků Red Bullu zhruba na úroveň roku 2014. "Naším cílem je dosáhnout většího počtu umístění na stupních vítězů a minimálně jednou vyhrát. Když už jsem letos vyšel naprázdno, tak příští rok by to chtělo aspoň jedno vítězství. Sezóna 2015 naše očekávání nenaplnila, vlastně nás vůbec nenadchla, protože jsme měli velké cíle. Podvozek byl dobrý, tým ho vyvinul opravdu výborně, postupem času jsme se zlepšovali. Kdybychom na tratích měli méně rovinek a jen samé zatáčky, určitě bychom vyjeli nějakou pole-position. Takhle musíme začít znovu od začátku," hodnotí vyhlídky na rok 2016 Daniel Ricciardo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy