Ricciardo po neúspěšné sezóně: Musel jsem se naučit ovládat

Daniel Ricciardo vnímá letošní rok jako pokles v cestě do absolutní špičky | foto: Red Bull Content Pool

Loni vyhrál tři závody (Kanada, Maďarsko, Belgie), letos měl snad ještě vyšší ambice. Výsledkem je ale propad a zklamání, s nímž se ambiciózní Australan jen těžko dokázal vyrovnat.

Osm pódiových umístění, z toho tři na nejvyšším stupni, třetí místo v šampionátu. Výsledky z roku 2014 opravňovaly šestadvacetiletého Daniela Ricciarda k optimismu a představám, že by mohl dominantním Mercedesům znepříjemnit život. Místo předpokládaného pokroku z hlediska výkonu u pohonné jednotky Renault však přišlo velké rozčarování.

"Když jsem vstupoval do sezóny 2015, uvažoval jsem o tom, že se zapojím do boje o titul. Byl jsem na to duševně připravený. A pak, po několika závodech, jsem pocítil obrovské zklamání, protože jsem neměl k dispozici materiál, který bych potřeboval. Musel jsem udělat krok zpět a začít chápat, že se s tou situací musím vyrovnat."

Australan přiznal, že neuspokojivé výsledky v první části sezóny značně pošramotily jeho sebevědomí, po porvních šesti závodech musel "resetovat své cíle", protože se jednoduše ukázaly jako nereálné. "Znamenalo to pro mě se naučit ovládat nebo pochopit různé scénáře, situace a emoce. Z hlediska správné psychické cesty to byl mnohem náročnější rok i mimo trati," dodává Ricciardo. 

Pouhá dvě umístění na stupních vítězů posunuly Ricciarda na osmé místo celkové klasifikace. Jestliže loni porazil mnohem zvučnějšího Vettela, letos naopak dostal za vyučenou od mladíka Kvjata, který skončil o tři body před ním. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy