Zakletý Singapur

Loni se jel v Singapuru závod poprvé. Všichni mají ještě v živé paměti v poslední době propíranou nehodu Nelsona Piqueta ml. i Massův sprint s palivovou hadicí v nádrži. Co je ale zajímavé, letos se tam děly velmi podobné incidenty. Je snad okruh Marina Circuit nějakým způsobem zakletý?

Massa loni odjel od svých mechaniků kvůli chybě signálního zařízení příliš brzy. V nádrži mu zůstala vězet palivová hadice, kterou táhl až na konec boxové uličky za sebou. Kvůli tomuto selhání přišel Brazilec o důležité body do poháru jezdců, který nakonec vyhrál Lewis Hamilton.

 

 

Letos ho téměř napodobil nováček Jaime Alguersuari. Vyrazil od mechaniků dříve, než dostal pokyn. Stihl ještě zastavit, ale tankovací hadice byla poškozená, na což tým přišel až při zastávce Sebastiena Buemiho. Švýcarovi nenateklo do nádrže žádné palivo a musel zamířit do boxů ještě jednou.

O úsměvy na tvářích diváků a poznámky televizních komentátorů se postaral již při tréninku Romain Grosjean. Mladík nahradil ve Valencii v Renaultu Nelsona Piqueta mladšího. A shodou okolností boural ve stejném místě, kde se Piquet loni rozhodl spáchat harakiri a zmanipulovat tak závod.

Každý závod je plný větších či menších incidentů, ale snad jen v Singapuru se po roce opakují stejné události. Doufejme, že i v příští velké ceně nedočkáme stejných nehod. To už by i ti nejracionálnější z nás museli začít uvažovat, čím to je....

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy