Schumi se blíží k Patreseho rekordu

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Říká se, že v nejlepším se má přestat. Odborníci se ale shodují v tom, že držitel téměř všech rekordů ve Formuli 1 ten správný čas propásl.

Jedenapadesátiletý Riccardo Patrese se navíc obává, že Michael Schumacher překoná jeho velký rekord. Dosud nikdo totiž nestartoval v grand prix tolikrát, jako Riccardo. Mezi léty 1977 a 1993 se účastnil téměř neuvěřitelných 256 závodů v královně motoristického sportu. Šestkrát přitom dojel do cíle první s vozy Brabham a Williams.

Michael Schumacher bude mít na konci letošní sezóny v životopise 232 startů v F1. To znamená, že jestli dodrží smlouvu s Ferrari v příštím roce, bude mu, v závislosti na délce kalendáře, na rekord chybět maximálně šest závodů. Jestli příští rok nepověsí helmu na hřebík, překoná i tento rekord. A jestli za tuto dobu získá alespoň jedou pole-position, vyrovná Sennových rekordních 65 postavení na prvním místě startovního roštu.

"Myslím, že má ještě hodně motivace," řekl Riccardo Patrese agentuře Reuters. "Bylo by moc dobře, kdyby příští rok získal mistrovský titul. Protože jestli se mu to nepodaří, bude pokračovat a překoná můj rekord. Ale očekávám, že Ferrari se příští rok zvedne a Michaelovi se to podaří."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy