Bod pro Firmana

Šéf stejnojmenného týmu Eddie Jordan dnes stáji Jaguar ukázal, jak se zachází s novými piloty. Kdo by čekal na začátku sezony, že právě Ralph Firman si přiveze svůj první bod ve Formuli1 hned při druhém průjezdu cílem?

Když Jaguar pohrozil Pizzoniovi vyhozením, nechal se Eddie Jordan slyšet, že někdy stačí začínajícímu jezdci otcovská rada, pomocná jistící ruka a najednou je jezdec někým úplně jiným. Příkladnou ukázkou je právě jezdec Jordanu Ralph Firman, který zatím vždy za druhým jezdcem týmu Fisichellou výrazně zaostával. Ve Španělsku byl lepší jak zkušený Ital, i když nutno přiznat, že Giancarlo se celý víkend potýkal se spolehlivostí svého vozu.

„Fantastický den. Bylo skvělé, že jsem dokázal udržet Buttona za mnou a získat svůj první bod. Riskantní první dotankování ve žluté fázi se nakonec vyplatilo,“ řekl Brit Firman.

Eddie Jordan byl se závodem také spokojený i když litoval problémů Fisichelly, které ho stály skoro jisté body. Ale i tak má Jordan více bodů, než za celou loňskou sezonu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy