Další změny v letošním kalendáři: sbohem Ameriko, vítej zpět Imolo a Nürburgringu

Red Bull | foto: Red Bull Racing

F1 se během letošního roku po velkých úpravách v kalendáři v souvislosti s Koronavirem vypraví i na německý Nürburgring, na italskou Imolu či do portugalského Algarve.

Do letošního kalendáře přibyly tři evropské závody, konkrétně se můžeme těšit na návrat okruhů Nürburgring a Imola. Poprvé se také F1 podívá do jižního Portugalska, kde bude mít premiéru okruh poblíž městečka Portimao s názvem Algarve. 

Zapomenout naopak můžeme na závody na americkém kontinentu. Vyškrtnuta totiž byla Kanada, USA, Mexiko i Brazílie. Celkem nás aktuálně čeká třináct závodů. Cílem je tento počet navýšit až na 15-18 velkých cen a to s ukončením roku v Perském zálivu během prosince.

"Jsme rádi, že jsme opět pokročili s kompletací našich plánů pro letošní sezónu a jsme rádi, že do upraveného kalendáře můžeme přivítat Nürburging, Portimao a Imolu," uvedl šéf F1 Chase Carey a zároveň poděkoval za podporu pořadatelů v této bezprecedentní době.

Další důležitou zprávou je potvrzení, že F1 nezavítá na americký kontinent. Zrušen byl závod v Kanadě, USA, Mexiku i Brazílii. Finální verze letošního kalendáře by se měla objevit během následujících týdnů.

Co se konkrétních dat týče, závod v Německu by se měl jet 11.října pod názvem Eifel GP, v Portugalsku 25.října a na italské Imole jako GP Emilia Romagna 1.listopadu. 

Konkrétní časy a délka závodních víkendů však ještě bude potvrzena podobně jako možnost limitovaného počtu fanoušků na některých závodech. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy