Nejvyšší rychlost dosáhl nejlepší pilot závodu Pérez, v sektorech dominovaly McLareny

Sergio Pérez v Rakousku | foto: Racing Point F1 Team

GP ŠTÝRSKA - NEJRYCHLEJŠÍ SEKTORY A MAXIMÁLNÍ RYCHLOSTI ZÁVODU; Nejvyšší rychlost byla naměřena Sergiovi Pérezovi s Racing Pointem, v jednotlivých sektorech okruhu dosahovaly nejlepší časy McLareny.

Norris se vytáhl v posledním kole, kdy se dostal až na pátou pozici. V úvodní části okruhu předvedl nejrychlejší čas společně s Danielem Ricciardem, ve zbylých dvou sektorech vyčníval díky pozdní zastávce v boxech pro měkké pneumatiky jeho týmový kolega Carlos Sainz.

Nejvyšší rychlost závodu byla naměřena Pérezovi poháněnému Mercedesem na konci 1. sektoru: 336,2 km/h. Ricciardo s Renaultem zde ztrácel 5,5 km/h, Gasly s Hondou už 10,6 km/h a Giovinazzi s motorem Ferrari 10,7 km/h.

Pérez byl nakonec diváky zvolen také jako nejlepší pilot Velké ceny Štýrska poté, co se po startu ze 17. místa dostal až na 6. příčku - a to mohlo být ještě lepší nebýt poškozeného předního křídla v závěru, kdy atakoval 4. pozici Alexandera Albona.

Racing Point má po Mercedesu a Red Bullu třetí nejrychlejší vůz, až za ním se řadí McLaren, Renault, AlphaTauri, Alfa Romeo, Haas a Williams. Ferrari toho po předčasném vypadnutí moc ze svého tempa nepředvedlo, jeho deficit v předchozích částech víkendu ale překvapil i sportovního ředitele Mercedesu Tota Wolffa (i po zohlednění slabšího motoru) - svými výkony se zatím řadí doprostřed pole.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy