Renault přiveze do Rakouska tři balíky novinek, Ricciardo čeká těsnou bitvu

Nové zbarvení vozu Renault RS20 pro závodní sezónu 2020 | foto: Renault Sport F1

Velká vylepšení plánuje pro závody na Red Bull Ringu Renault. Francouzská stáj přiveze modifikace, jenž byly původně plánovány do Vietnamu, Nizozemska a Španělska.

Už za týden nás čeká první závod letošní sezony Formule 1. Dějištěm úvodní bitvy bude rakouský Red Bull Ring, přičemž řada stájí přiveze větší či menší balíky vylepšení. Statistiky a predikce z barcelonských testů, které se odjely před několika měsíci, proto nemusí moc znamenat.

Masivní inovace přiveze kupříkladu Renault. Francouzi nasadí tři velké balíky novinek, jenž původně plánovali pro Velké ceny ve Vietnamu, Nizozemsku, potažmo Španělsku. Bude tedy zajímavé sledovat, o kolik Renault v porovnání se soupeři zrychlí. 

Připravujeme velkou sadu vylepšení. Výrobní oddělení zapracovalo skvěle, díky čemuž můžeme do Rakouska přivést díly, které byly původně plánované pro závody tři pět a šest," říká šéf stáje Cyril Abiteboul.

Daniel Ricciardo v rámci třetího dne druhých předsezonních testů v Barceloně | foto: Renault Sport F1

Každopádně krotím všechna očekávání. Loni jsme byli opravdu špatní. Doufáme, že letos budeme lepší, ale v tuto chvíli to nemá cenu příliš komentovat. Uvidíme, jak to bude vypadat na trati," dodává. 

Australan Daniel Ricciardo, jehož čeká v barvách Renaultu poslední sezona očekává ve středu pole velkou bitvu. Podle něj by se dokonce mohly hned tři týmy pohybovat v rozmezí jedné desetiny sekundy. 

„Očekávám, že to bude opravdu těsné. Hned tři týmy by se mohly pohybovat v jedné desetině. Celkově bych řekl, že se přiblíží celé startovní pole. Sníží se rovněž náskok lídrů," předpovídá rodák z Perhu. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 86 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy