„Alonso už není na vrcholu svých sil. Zopakovat úspěchy by pro něj bylo těžké," míní Webber

Fernando Alonso jako pozorovatel před závodě v Bahrajnu | foto: McLaren

Vrátí se Fernando Alonso do Formule 1? Podle Marka Webbera by to měl dvojnásobný mistr světa z let 2005 a 2006 těžké.

Sága kolem dalšího působení Fernanda Alonsa se zdá být nekonečná.Brzy devětatřicetiletý pilot má za cíl návrat do Formule 1, avšak pouze s konkurenceschopným vozem. Jenže ten se mu momentálně nenabízí, neboť top týmy - tedy Mercedes, Ferrari a Red Bull, mají plno.

V souvislosti s Alonsem padá nejčastěji do úvah Renault. Společně s francouzskou automobilkou získal rodák z Ovieda ve Formuli 1 své dva mistrovské tituly. To už je sice pořádně dávno, ale obnovení kdysi úspěšného partnerství by to bránit nemuselo. 

Fernando Alonso a Lewis Hamilton před závodem v Abú Zabí | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nad Alonsovou budoucností přemýšlí rovněž jeho dlouholetý kamarád Mark Webber. Ten se k možnosti Španělova návratu do královny motorsportu staví spíše pesimisticky

 „Je to skvělý pilot, o tom není pochyb. Ale v minulosti se nechal slyšet, že se do F1 vrátí pouze v případě, když bude moci bojovat o pódia. Já pro něj takovou šanci momentálně nevidím. Navíc už není na vrcholu svých sil, takže zopakovat dřívější úspěchy, by pro něj bylo složité," uvažuje Webber,

O co mu teď jde? Bude věrný programu v délce dvou až tří let? Nebo mu jde jen o jednu sezonu? V tom druhém případě nevím, jaký by mělo pro daný tým jeho angažování význam," ptá se na závěr bývalý pilot Red Bullu. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 52 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy