F1 konečně potvrzuje prvních 8 závodů sezóny 2020. Co bude následovat po Rakousku?

Po startu Velké ceny Rakouska 2019 | foto: Pirelli

Formule 1 dnes potvrdila prvních osm velkých cen, kterými odstartuje letošní sezóna po nucené pauze způsobené pandemii koronaviru.

Dle očekáván za začátku července zamíříme do Rakouska, kde se bude závodit bez diváků 5. a také 12. července, tedy hned následující týden bez přestávky. V prvním termínu pod hlavičkou Velké ceny Rakouska, v druhém jako Velká cena Štýrska.

Už další týden se týmy objeví na nedalekém Hungaroringu, kde se 19. července pojede Velká cena Maďarska. Teprve poté přijde možnost si jeden víkend odpočinout.

Na začátku srpna, tj. 2. 8. a 9. 8., se pojede dvojice závodů v Silverstone: Velká cena Británie a Výroční 70. velká cena F1. Týmy se nato ihned přesunou do Barcelony, kde nastoupí 16. srpna.

Po týdenní přestávce se znovu setkají 30. srpna v Belgii a o týden později 6. září v Monze, která oznámila prodloužení smlouvy až do roku 2025. Velká cena Itálie je zatím posledním potvrzeným podnikem. Všechny samozřejmě podpoří také série Formule 2 a Formule 3.

Kvůli pokračující pandemii Covid-19 v některých zemích F1 dokončuje detaily pro kalendáře pro další měsíce. Jejím záměrem je letos odjet celkem 15 - 18 závodů.

Všechny uvedené podniky se zatím plánují jako uzavřené, brány se návštěvníkům otevřou až tehdy, pokud to bude bezpečné. Pro F1 je zdraví a bezpečnou prioritou číslo 1, proto společně s FIA upravuje pro závodní víkendy upravuje veškeré procedury - i tiskové konference s jezdci a zástupci týmů se možná budou odehrávat pouze prostřednictvím videokonferencí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy