Bottas si věří: Poučil jsem se z chyb

Valtteri Bottas | foto: Mercedes AMG F1 Team

Valtteri Bottas nadále usiluje o mistrovský titul. Letos je podle svých slov na zdolání této mety připraven lépe než kdy jindy.

Valtteri Botas načne letos u Mercedesu svou čtvrtou sezonu. V barvách mistrovské stáje už proto není žádným vyjukaným nováčkem. Jenže od doby, kdy nahradil Nica Rosberga, se mu nepodařilo vystoupit ze stínu šestinásobného mistra světa Lewise Hamiltona. Zkušený Brit Bottase porazil ve všech vzájemných týmových soubojích. Také proto se rodák z Nastoly postupně stal týmovou dvojku.

Nejen to. Nad jeho osudem už několikrát dokonce visel i pověstný Damoklův meč.Naposledy loni, kdy začaly Bottasovy výkony po slibném začátku ročníku uvadat. Jednu chvíli, už se zdálo být téměř jasné, že třicetiletého Fina nahradí v kokpitu elitní stáje Esteban Ocon.

Nestalo se a Valtteri tak může dál živit svůj sen o mistrovském titulu.„Když jsem byl malý, často jsem snil, že získám titul mistra světa. Ten sen mám pořád. Ještě se mi nesplnil, ale cítím, jak dozrávám. Do každé sezony jdu s tím, abych pro splnění tohohle svého snu udělal maximum. Letos je to stejné," říká Bottas odhodlaně. 

Valtteri Bottas při předsezonních testech s vozem Mercedes F1 W11 EQ Performance v Barceloně | foto: Pirelli

Mnozí mu vyčítají absenci ostrých loktů. Jeho předchůdce u Mercedesu Nico Rosberg mu radí, aby v souboji s Hamiltonem použil znervozňovací taktiku. Přesně takovou, která Rosberga před čtyřmi lety dovedla na nejvyšší stupínek.

Je jasné, že jsou tu věci, které musím zlepšit. Pracujeme na tom, jsem motivovaný. Je to hodně o zkušenostech. V minulosti jsem byl možná až přemotivovaný, chtěl jsem moc a to se mi pak čas od času vymstilo. Ve Formuli 1 se můžete rychle popálit. Z těch chyb už jsem se ale rychle poučil," dodává.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy