Schumi uvažuje o konci závodní kariéry

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Letos se německému pilotovi nedaří a stále častěji se hovoří o tom, že už ho Formule 1 "nebaví". To v jeho případě pravda nebude, ale čas je neúprosný a Michael je nejstarším jezdcem startovního pole.

Michael Schumacher je pořád rychlý, ale má dnes po nekonečné řadě triumfů nejnekonkurenceschopnější monopost, jaký kdy měl. A navíc chybuje a vypadá to, že už ani sám není nejrychlejší, mladíci Alonso a Raikkonen jsou letos nepřekonatelní. A jak se už několikrát nechal slyšet, přestane závodit, až bude cítit, že není nejlepší. Smlouvu s Ferrari má Schumi do konce příštího roku a nikdo neví, co bude potom. Ferrari prohlásilo, že rozhodnutí nechá pouze na Michaelovi. Ten s velkou pravděpodobností závodní okruhy opustí. Přestup do jiného týmu asi nehrozí.

"Nechci se tím teď vůbec zabývat," řekl Michael Schumacher v rozhovoru pro Autosport. "Nejsem zatím rozhodnutý. Jestli budu závodit i v roce 2007 se rozhodnu se někdy během příštího roku. Jistě vím jen to, že dokud budu v F1, budu u Ferrari."

Manažer Willy Webber doplnil, že jeho svěřenec rozhodnutí oznámí v březnu, na začátku příští sezóny. Tak už nerozebírejme Michaelovy plány a vyčkejme. Doufejme, že Ferrari a Bridgestone dokáží vyřešit současné problémy a počet kandidátů na vítězství v jednotlivých závodech bude co největší.

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy