Shnaider: F1 je citová záležitost

Shnaider - Carlin | foto: Jordan Grand Prix

Nový majitel týmu Jordan věří ve Formuli 1 a ve výrazné změny od roku 2008. Jeho vstup do šampionátu měl od začátku dlouhodobý cíl.

Alex Shnaider osvětlil zdroj spekulací o možném prodeji stáje a opět zopakoval, že tato varianta budoucího vývoje není pro něj zajímavá. „Měli jsme na stole dotaz k prodeji části týmu potenciálnímu ruskému sponzorovi.“ K tomu dodal, by o prodeji podílu akcií mohli uvažovat, pokud by se jednalo o dlouhodobý závazek, třeba na postu generálního sponzora.

Vše ve Formuli 1 je o investicích a Kanaďan s ruskými předky přiznal, že v tuto chvíli dotuje Jordan i z vlastních prostředků. Situace by se měla změnit na konci letošního roku, kdy budou připraveny peníze finanční skupiny Midland. „Máme připraveny peníze pro příští sezonu a vývoj nového vozu.“

Nedávno se hovořilo o jednáních s bývalým pilotem F1 Eddie Irvinem a jeho partnery. Shnaider odmítl, že by jednání probíhala, ale potvrdil, že jedná s jinými stranami, které mají zájem o spolupráci s budoucím týmem Midland F1.

Platící nebo neplatící jezdci, to je velmi důležitá otázka. Kanaďan potvrdil, že snahou stáje bude najít platícího, ale velmi dobrého jezdce.

A jak je spokojen se svou prací ve funkci majitele? „Vždy chcete aby šlo vše lépe a rychleji, ale jsme v přechodové době. S většinou lidí i nastaveným kurzem vývoje jsem spokojen.“

„Formule 1 je citová záležitost, rozhodně tým nechci prodávat a minimálně do roku 2008 zůstanu v jeho čele. Od roku 2008 by se situace měla změnit a dát větší prostor pro soukromé týmy,“ dodal závěrem majitel bývalé stáje Eddieho Jordana.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy