Schumi: Problémy jsme pořád nevyřešili

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Michael Schumacher vzkazuje fanouškům, aby od Ferrari příliš mnoho neočekávali ani na domácím okruhu v italské Monze. Ferrari letos nestačí na konkurenci, především kvůli pneumatikám Bridgestone.

V Turecku zažilo Ferrari další noční můru v podobě nového překonání nejhoršího závodního víkendu ve své novodobé historii. Po technické stránce zřejmě na McLaren a Renault nestačí a pneumatiky Bridgestone nejsou zdaleka konkurenceschopné na žádné trati. A když už nechybí rychlost, tak pneumatiky nevydrží do konce závodu. Navíc Michael Schumacher chybuje a plánovaný odchod Rubense Barrichella z týmu asi také na motivaci nikomu nepřidá. Do toho ještě přišly spekulace o konci Schumacherovy závodní kariéry nebo dokonce přestupu k McLarenu. Tento týden Ferrari intenzivně testovalo, především se zaměřením na pneumatiky, ale opět nemá žádný důvod k optimismu.

"V poslední době jsme jednou nahoře, jednou dole. Byli jsme silní v Hockenheimu a v Maďarsku, ale potom zase to Turecko," hovoří Michael Schumacher pro Autosport. "Auto je pořád stejné, děláme pořád na pneumatikách, ale stále jsme nepřišli na to správné. Snažíme se ze všech sil, ale pořád nemáme řešení na tyto problémy. Je úplně jasné, že nedostatkem gripu trpíme kvůli pneumatikám. O tom vůbec není pochyb. Nelze na to říct nic jiného. Ale Bridgestone na tom intenzivně pracuje a my jsme velký a úspěšný tým a nedaří se nám jen dočasně. Nevím, jak to vyřešit, ale v autě problém není."

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy