Plány Kimiho a Schumiho

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Německé noviny Bild minulý týden odstartovaly úvahy o přestupech dvou velkých jezdců Ferrari a McLarenu.


Michael Schumacher má s Ferrari smlouvu do konce roku 2006 a podle deníku Bild má poté přestoupit ke stáji McLaren-Mercedes, protože Ferrari přestává být konkurenceschopné, Fiat (majitel Ferrari) postrádá peníze, McLaren začíná být konkurenceschopný, Mercedes nepostrádá peníze a navíc německá automobilka stojí o německého jezdce a zejména o seminásobného šampiona.

Kimi Raikkonen naproti tomu jezdí v nejrychlejším autě a podruhé v životě má reálnou šanci získat titul. Jenže když už má letos rychlost, pokračuje jeho nehorázná smůla na technické závady a těžko říct, jak moc se Kimi na McLaren zlobí, jestli dost na to, aby odešel, například zrovna ke zmiňovanému Ferrari.

Situaci znovu rozhrábl německý Bild a Michaela Schumachera se jasně zeptal, co bude po roce 2006. "Nevím, jestli zůstanu ve Formuli 1 po roce 2006," odpověděl překvapivě Schumi. "To s přestupem k McLarenu je stejný nesmysl, jako o tom, že Raikkonen se chystá do Ferrari."

A co kdyby přecejen Kimi k Ferrari přestoupil, ale Schumi tam nadále zůstal také? "Neměl bych s Kimim u Ferrari v roce 2007 žádný problém," dodává Michael Schumacher. "Teď se nám zrovna moc nedaří, ale v týmu se cítím dobře a o žádném konci nepřemýšlím. Myslím, že mě ještě čeká několik dobrých let."

Jak píše magazín F1Racing, úvahy o přestupu Kimi Raikkonena asi nejsou úplnými výmysly a McLaren se bude muset hodně snažit, aby si finského pilota pohlídal. Ostatně jsou tu i jiné týmy, než Ferrari a McLaren. A Ferrari má určitě dost schopných lidí na to, aby se z krize velmi rychle dostalo.

Naproti tomu přestup Michaela Schumachera nelze očekávat, spíše možná začíná být viditelný čím dál větší úbytek elánu v Schumiho projevech. Že by se pouze manažer Willi Webber snažil odpoutat pozornost od plánovaného ukončení závodní kariéry nejúspěšnějšího pilota Formule 1?

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy