Nejlepší jezdci roku 2019 podle samotných jezdců - jak se vidí rivalové?

Plakát s jezdci v Číně | foto: Mercedes AMG F1 Team

Přinášíme vám výsledky další zajímavé ankety - tentokrát nejlepší piloty sezóny 2019 volili její hlavní aktéři: samotní piloti.

A stejně jako podle šéfů týmů si nejvíce cení schopností úřadujícího šampiona Lewise Hamiltona z Mercedesu, druhá příčka připadla Maxovi Verstappenovi z Red Bullu a třetí Charlesovi Leclercovi z Ferrari.

Na dalších pozicích se již pořadí mění: čtvrté místo patří Carlosovi Sainzovi, Valtteri Bottas si pohoršit na páté místo. Výše končí Daniel Ricciardo (6.) i Lando Norris (7.), naopak Sebastiana Vettela (8.) piloti nepovažují za tak schopného, jako jejich šéfové.

Nováček Williamsu George Russell i tady skončil devátý, nově se v nejlepší desítce naopak objevil Pierre Gasly, jehož letos Red Bull před letní přestávkou přeřadil do Toro Rosso. Mezi nejlepšími naopak zcela chybí nováček roku Alexander Albon, oba jezdci Alfy Romeo, Haasu či Racing Pointu.

Piloti si navzájem udíleli body tak, jako tomu bývá v závodech (25-18-15- -12-10-8-6-4-2-1), přičemž si je mohli přidělit i sami sobě, což neudělali všichni z nich. Své hlasy však odevzdali pod podmínkou zachování anonymity.

Ankety se zúčastnilo těchto 15 jezdců: Alexander Albon, Pierre Gasly, Antonio Giovinazzi, Romain Grosjean, Nico Hülkenberg, Robert Kubica, Daniil Kvjat, Kevin Magnussen, Lando Norris, Sergio Pérez, Daniel Ricciardo, George Russell, Carlos Sainz, Lance Stroll a Max Verstappen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 41 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy