Ve středu na čele opět Mercedes, tentokrát s Russelem za volantem. Druhý Leclerc havaroval

George Russell s Mercedesem | foto: Daimler AG

Také druhý den testů pneumatik skončil na špici Mercedes. Valtteriho Bottase v jeho kokpitu ale dnes nahradil George Russell, jenž závodí za Williams.

Mladý Brit na nových měkkých (C5) pneumatikách svým kolem 1:37,204 ale zaostal o 8 setin za včerejším časem Bottase, jenž kroužil s letošními specifikacemi.

Druhý Leclerc o půl sekundy vylepšil úterní maximum svého týmového kolegy Vettela, použil k tomu letošní pneumatiky, zatímco německý pilot měl včera obuty ty nově vyvinuté pro příští sezónu. Charles však po havárii v zatáčce č. 14 skončil předčasně, své Ferrari přitom hodně poškodil.

Třetí příčka patří Strollovi (Racing Point), za ním se seřadili Gasly s Toro Rosso a Sainz s McLarenem - všichni na nové nejměkčí (C5) směsi Pirelli. Z nováčků se dnes ukázali také Fittipaldi (Haas), u Williamsu se vystřídali Latifi s Nissanym.

Nejvíce kol ujel Gasly - 146 je téměř trojnásobek nedělního závodu. Blízko mu byli Russell (145) a Albon. Nejméně jich má na kontě nejpomalejší pilot obou dnů Nissany - pouze 38.



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy