Barrichello: Nic netrvá věčně

Barrichello, Rubens | foto: Scuderia Ferrari

Z poslušného Barrichella je BARrichello a odchodu z Ferrari vůbec nelituje, sezónu však musí dokončit.

Rubens Barrichello, nejúspěšnější brazilský pilot Formule 1 od smrti Ayrtona Senny, známý z dávné minulosti jako dravý a nadějný mladík, a ze současnosti jako velké Schumacherovo "B" u Ferrari, předá za pět závodů po skončení letošní sezóny rudý vůz svému krajanovi Massovi a odejde ke stáji BAR Honda.

K Ferrari přišel v roce 2000, kdy nahradil Eddieho Irvina a v podstatě si s ním místo vyměnil, protože Irvine přestoupil k Jaguaru, který tehdy vznikl přeměnou ze Stewartu, Barrichellova předchozího působiště. Ještě v roce 2000 stihl vyhrát svůj první závod, kdy se probojoval na mokrém Hockenheimringu ze 17. místa až na první. Ale vždy bylo jasné, že jedničkou u Ferrari je Michael Schumacher.

"Jsem v pohodě, není to jako ztratit kamarády a nikdy je už nevidět," řekl Rubens Barrichello v Monze. "Všechno jednou skončí. Měli jsme úspěšný tým několik posledních let. Jean Todt, Ross Brawn a Michael Schumacher tam také nebudou navždy. Ferrari ke mně bylo vždy vstřícné a já doufám, že můj příští tým bude ještě lepší."

A vrátí se Ferrari na vrchol, z jakého tak rychle spadlo? "Doufám, že ne! Ale věci se mění a tento tým je schopen toho dosáhnout," dodává Rubens.

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy