Slabé výkony Bottase z poloviny sezony? Fin zná jejich důvod

Valtteri Bottas v kvalifikaci v americkém Austinu | foto: Pirelli

Valtteri Bottas zná důvody svých slabších výkonů z poloviny letošní sezony. Jaké to podle něj jsou?

Valtteri Bottas vstoupil do letošní sezony Formule 1 velmi dobře. Vyhrál hned první GP v Austrálii a solidní výkony podával i nadále. Když navíc zvítězil také v Baku, zdálo se, že jeho tažení za prvním mistrovským titulem v kariéře by mohlo mít pozitivní efekt.

Nestalo se. S přibývajícími závody forma třicetiletého Fina stagnovala, důsledkem toho bylo, že se rodák z Nastoly musel začít obávat o svou druhou příčku, namísto toho, aby mohl uvažovat o útoku na svého týmového kolegu Lewise Hamiltona.

Sám Bottas podle svých slov zná důvody zhoršené výkonnosti. Údajně se na něm podepsala nejistota, které byl zvláště v období léta vystaven. Tehdy se totiž spekulovalo o jeho nahrazení Estebanem Oconem, což by mělo dost pravděpodobně za následek Finův konec v F1, popřípadě přesun do výrazně méně konkurenceschopného týmu.

Valtteri Bottas v závodě v americkém Austinu | foto: Mercedes AMG F1 Team

„Pro všechny sportovce je nejistota rozhodně nepříjemná, v létě toho kolovalo mnoho. Netušil jsem, co se stane, mohl jsem jen čekat. A to je nepříjemné, protože se pak nemůžete soustředit na svou práci, takže za takových podmínek ani nelze odvádět maximum,“ má jasno pilot Mercedesu.

Německá stáj s ním však nakonec novou smlouvu podepsala. Opět ale pouze na rok. V létě 2020 proto bude Bottas vystaven stejné situaci znovu, což si sám uvědomuje.

„Když je to tak každým rokem, tak to člověka v jistý okamžik začne bolet. Příští rok to bude totéž, ale já na to teď nemyslím, moje rychlost je momentálně fajn a já si to to užívám,“ uzavřel vítěz závodu v Austinu.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 29 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy