"Je jedno, jestli jsem 11. nebo poslední." Räikkönen je po výborném výkonu zklamaný

Kimi Räikkönen s Alfou Romeo C38 | foto: Pirelli

Kimi Räikkönen sice v USA předvedl velmi dobrý výkon, na body však těsně nedosáhl, což mu moc radosti nepřineslo.

Mistr světa z roku 2007 neskončil po letní přestávce ani jednou v první desítce poté, co jeho Alfa Romeo začala ztrácet na konkurenceschopnosti. Minulý víkend k tomu měl v Austinu blízko, nakonec z něj ale odjel bez bodu.

"Když se podíváte na mnoho mých předchozích závodů, tak jsem byl nejsilnější za dlouhou dobu, jenže za 11. místo absolutně nic nezískáváte, to můžete být klidně i poslední. Není v tom žádný rozdíl, proto jsem zklamaný. Jistě, byla tam spousta pozitiv, ale konečný výsledek je stejný," uvedl Räikkönen po Velké ceně Spojených států.

"Měl jsem poměrně dobré první kolo, ale neměl jsme rychlost na to, abych svou pozici udržel. Podařilo se mi předjet Magnussena, jenže se zdá, že nám celkově trochu schází rychlost, takže jsem musel více využívat pneumatiky než ostatní, abych se jich udržel," pokračuje pilot Alfy Romeo.

Kimi Räikkönen od Maďarska nebodoval, proto se v šampionátu postupně propadl z 8. na 14. místo | foto: Haas F1 Team

"A pak nám samozřejmě pneumatiky odešly trochu dříve. Během závodu se to následně znásobilo a my jsme na to dopláceli. Ale trocha rychlosti nám schází obecně. Alespoň jsme v ten den mohli bojovat. Jenže to je stejně zklamání skončit jedenáctí," sděluje Iceman své pocity.

Jeho týmový kolega Antonio Giovinazzi, s nímž bude nastupovat v F1 i příští rok, po závodě v Austinu uvedl, že jim "zkrátka schází přilnavost," což vede k tomu, že se s jejich vozem "opravdu těžko jezdí." Mladý Ital skončil čtrnáctý poté, co startoval ze 16. místa před Räikkönenem.

"S Kimim jsme byli na odlišných strategiích, abychom se pokusili něco vyjet... Se závodní rychlostí se stále trápíme. Něco jsme zkusili, ale nestačilo to. Příště se pokusíme o to, aby to bylo v Brazílii lepší," slibuje Giovinazzi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy