Alfa Romeo už má jasno. Kdo získal sedačku vedle Räikkönena?

Kimi Räikkönen, krteček a Antotnio Giovinazzi v Monaku | foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo dnes oznámila druhý článek své jezdecké sestavy pro sezonu 2020. Kdo dostal důvěru vedle Kimiho Raikkonena?

Obsazení jednotlivých týmů pro příští sezonu už je téměř jasné. Jeden z mála otazníků se v této věci vznášel nad Alfou Romeo. Kimi Raikkonen má své jisté, ale obsazení druhé sedačky známo nebylo. Až do dneška. Švýcarský tým potvrdil Antonia Giovinazziho pro rok 2020. Jezdecká sestava týmu se tak měnit nebude.

Nad osudem italského mladíka se přitom stahovala mračna. Zvláště úvodní část letošní sezony mu nevyšla podle představ. Za vše hovoří poměr bodů, který má výrazně lepší Kimi Raikkonen. Konkrétně 31:4. Postupem času se výkony Antonia přece jen zlepšovaly, to bylo patrné především v kvalifikacích, během nich junior Ferrari několikrát předčil svého zkušenějšího týmového parťáka.

Antonio Giovinazzi za deště v tréninku v Maďarsku | foto: Alfa Romeo Racing

V souvislosti s druhým monopstem Alfy se čile spekulovalo o Nicu Hulkenbergovi. Ostřílený Němec končí u Renaultu a pro příští rok své místo v královně motorsportu stále nemá. Šéf stáje Frédéric Vasseur by se Hulkovi nebránil, za Giovinazzim však stálo také Ferrari, což byl zřejmě jeden z důležitých faktorů jeho setrvání.

Jsem opravdu rád, že můžu s týmem zůstat i v sezoně 2020.  Jsem skutečně vděčný za podporu, která se mi v mé první kompletní sezoně ve Formuli 1 dostala. Těším se, že naše cesty budou pokračovat společně,“ řekl k prodloužení smlouvy Giovinazzi.

Spokojenost dal najevo taktéž Frédéric Vasseur. „Antonio si letos počíná dobře. Způsob, jakým zapadl do týmu ve své první sezoně je příslibem do budoucna. Těšíme se až odemkneme jeho plný potenciál,“ říká týmový manažer.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy