Podle Monteira si za to Montoya mohl sám

Monteiro, Tiago | foto: Jordan Grand Prix

Juan Pablo Montoya se tři kola před cílem dostal do kontaktu s Tiagem Monteirem a přišel o druhé místo.

Tiago Monteiro s Jordanem byl tou dobou o dvě kola za Montoyovým McLarenem, který se jej chystal předjet o už třetí kolo. V nájezdu do levé zatáčky si Monteiro držel stopu při pravé straně, Montoya jej předjel vnitřkem. Brzdil však zřejmě dříve, než obvykle, protože neriskoval s pneumatikami. Monteiro si ubrání rychlosti ponechal až do posledních metrů před zatáčkou a stihl už jen zablokovat kola.

Montoyovi poškodil záď vozu, v důsledku čehož Kolumbijec následně přišel o druhé místo ve prospěch Fernanda Alonsa. Juan Pablo Montoya z incidentu viní Tiaga Monteira, kterému v posledních kolech už o vteřiny nešlo a mohl proto být velkorysejší. Tiago Monteiro to vidí obráceně.

"Montoya mě předjel a zavřel mě v brzdné zóně," vysvětluje Tiago Monteiro. "Nemohl jsem se nárazu vyhnout, protože jsem za ním nic neviděl a okamžitě jsem ztratil přítlak. Je mi to líto, protože bojoval o stupně vítězů, ale ještě jsme o tom mluvili na briefingu a domlouvali se, že v těchto místech se předjíždět nebudeme. Nevím, jak to vidí on. Zatím jsem s ním nemluvil."

Foto: Jordan Grand Prix

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy