Tisková konference po GP Turecka

Räikkönen, Kimi | foto: McLaren

Räikkönen slaví další vítězství, Alonso má opět štěstí. Montoya třetí, ale zklamaný.

Kimi Räikkönen - McLaren (vítěz)
Na startu se mi hodně protočily kola, díky tomu se přede mne dostal Fisichella. Alonso byl vedle mě, ale toho se mi podařilo udržet. Potom byl Fisichella hodně široký v deváté zatáčce, tak jsem jej předjel. Ale na rovince byli jinak rychlí. Před závodem jsme nevěděli, jak na tom Renault je. Mysleli jsme si, že jsme vyrovnaní, ale měli jsme nakonec mnohem více paliva, takže jsme byli po celý víkend o dost lepší.

Fernando Alonso - Renault (2.)
Na konci to bylo příjemné překvapení. Viděl jsem na rovince žluté vlajky, ale když jsem uviděl Montoyu a ten Jordan, byl jsem překvapený. Dostal se na trať včas, tak jsem ho nemohl předjet, ale potom měl problém v osmé zatáčce, tak jsem se před něj dostal.


Juan Pablo Montoya - McLaren (3.)
Je to zklamání. Ve včerejší kvalifikaci jsem byl v těžké situaci a získat čtvrté místo na startu bylo skvělé. Na začátku závodu jsem nemohl moc tlačit, protože se mi drolily pneumatiky. Na konci už jsem jel jistotu a dohnal jsem o kolo Monteira. Udělal mi to stejné, co Verstappen před několika roky. Rozbil mi difuzor, takže jsem přišel o přítlak. Jsem hodně zklamaný, protože jsme se těšili na double.

Foto: West McLaren Mercedes, Renault F1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy