Verstappen ztrácí trpělivost. Bude mít Red Bull příští rok na titul?

Jos a Max Verstappenovi v tréninku v Mexiku | foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen lační po mistrovském titulu. Jeho otec Jos však s výkonností Red Bullu pomalu ztrácí trpělivost. Hrozí odchod k jinému týmu?

Max Verstappen patří dozajista k nejtalentovanějším pilotům současnosti. Sedačka v top týmu mu patří už od sezony 2016. Dokonce vyhrál svůj první závod s Red Bullem. Během té doby se zdálo, že by jeho kariéra mohla mít opravdu raketové tempo. Máme na mysli s ohledem na boj o mistrovskou korunu. Jenže roky plynou a ač má rakouská stáj solidní balík, na boj o titul se zatím s Holanďanem nezmohla.

Konkurovat Mercedesu je v hybridní éře zkrátka velmi těžké. Musí vám do sebe všechno zapadnout, přičemž Red Bullu se to zatím nedaří. Patrně největší slabinou ambiciózního týmu jsou pohonné jednotky. Ještě loni odebírali Rakušané motory od Renaultu, ale vztahy s francouzskou automobilkou se postupně vyhrotily natolik, že Red Bull přešel před sezonou 2019 k Hondě. Stal se tak v podstatě jejím továrním týmem. První závody ukazovaly, že by toto spojení mohlo pro obě strany přinést kýžený vítězný efekt. Ještě před letní přestávkou to vypadalo s Red Bullem velmi dobře, stáj, která svůj poslední titul získala roku 2013 byla mnohými pasována na největšího vyzyvatele. Mercedesu. A snad i na jeho budoucího přemožitele. 

Od závodu ve Spa nicméně nastal ústup ze slávy. To, že tým nebude bojovat o vítězství na motorově náročných okruzích v Belgii a Itálii se čekalo. Red Bull však vyklidil pozice i v Singapuru, kde se přitom očekávala jeho ofenziva.

Jos Verstappen tak začíná mít obavy o ročník 2020. Z jeho slov jsou cítit značné pochyby. „Čekali jsme, že v tomto roce smažeme naše manko, ale zatím to tak nevypadá. Je třeba učinit nějaké změny, abychom se zlepšili, v opačném případě pro nás bude příští rok ztracený,“ nechává se slyšet bývalý závodník. Verstappen senior dále dodal, že Red Bull momentálně trochu ztrácí v oblasti motoru i šasi. Na obou věcech je tak dle jeho slov třeba zapracovat.

Max Verstappen jiskřil v kvalifikaci v Singapuru | foto: Red Bull Content Pool

„Max dělá vše, co může, ale není to pouze o něm. Dejte ho do adekvátního vozu a bude bojovat o titul. Momentálně to však nevypadá, že této mety příští rok docílíme,“ uzavřel Jos Verstappen pesimisticky.

Nyní ještě pár čísel. Max Verstappen získal po letní přestávce jen 31 mistrovských bodů. I díky tomuto ukazateli eskalují u holandské rodiny obavy.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 110 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy