Bude se Toro Rosso jmenovat po hvězdě? Není to jen v jeho rukou

Kvjatovo Toro Rosso s reklamou coly Red Bull na zadním křídle... | foto: Red Bull Content Pool

Změna názvů týmů je výlučně spjata se střídáním vlastníků - a nesmíme to slučovat se vstupy strategických partnerů do jednotlivých stájí, jako třeba JPS k Lotusu. Nyní ale usiluje o nové jméno italský tým po dlouhých - a prozatím necelých - 14 letech své existence.

Psal se rok 2006 a po převzetí aktivit stáje Minardi vstoupil do světa F1 juniorský tým Red Bull Racing. Italský překlad titulárního sponzora byl vždy vnímán jako úcta k faktickému majiteli a uznání vedení. Regulím bylo učiněno zadost, tým se nejmenoval stejně a po celou dobu své existence plnil status, k němuž byl určen.

Stačí vzpomenout, že jím prošel například budoucí čtyřnásobný šampion Sebastian Vettel - a díky němu má také Toro Rosso na kontě své doposud jediné vítězství - dále Daniel Ricciardo či Max Verstappen. U některých dalších se posun do popředí nepovedl a buď odešli jinam, jako Carlos Sainz jr., nebo se dokonce opakovaně vrátili na již dobře známý post - to je případ Daniila Kvjata, případně F1 definitivně opustili (Buemi, Alguersuari, Vergne).

Majitel značky Red Bull Dietrich Mateschitz má kromě hlavního podílu své firmy na vozech Toro Rosso možnost uvádět tu i jiné produkty, čehož si pozorní fandové určitě všimli. Zejména boční plochy zadního spoileru jsou vyhrazeny upoutávkám na kolu či tonik "rudých býků poskytujících křídla."

Pro změnu propagace tonicu... | foto: Red Bull Content Pool

Padokem v Soči se prohnala zpráva, že Toro Rosso by od příštího roku mohlo nést jiný název - a sice Alpha Tauri, resp. Scuderia Apha Tauri Honda. Znalci hvězdné oblohy určitě pohotově vychrlí, že se je tím míněna jedna z nejstarších skupin hvězd v našem známém souhvězdí, zvaném Taurus a ona Alpha Tauri je jednou z hvězd v jeho středu. 

Pochopitelně Red Bull neopěvuje žádné vesmírné objekty, nýbrž svůj nový produkt, tentokrát z módní oblasti, uvedený na trh před dvěma lety. Žádost už byla podána na patřičná místa, takže nyní se čeká na schvalovací proces, v němž musí souhlas udělit nejen držitel obchodních práv, ale také všechny ostatní týmy, jejich kladné elektronické vyjádření poputuje ke Komisi F1.  

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy