S jakým zbarvením nastoupí Haas v Singapuru?

Kevin Magnussen v kvalifikaci v Maďarsku | foto: Haas F1 Team

Smlouva mezi týmem Haas a výrobcem energetických nápojů Rich Energy byla definitivně ukončena. V jakém barevném kabátu bude nyní americká stáj závodit?

Kolem amerického týmu Haas je letos rušno, ale zřejmě ne v ohledu, který by si americký tým přál. Není to totiž díky výsledkům. Pravdou je, že Haasu se nedaří. Jejich auto nepodává očekávané výkony, a nejen inženýři se trápí s jeho pochopením. Celá situace dokonce dospěla do bodu, kdy Romain Grosjean pilotoval australskou specifikaci VF -19 půl roku po jejím prvotním nasazení. Důvod? Vylepšený monopost mu neseděl, zkušený Francouz dokonce tvrdil, že inovovaný stroj se ovládá hůře než jeho dřívější verze. Kevin Magnussen na tom není o moc lépe, také Dán si stěžuje na nepředvídatelnost monopostu, který řídí. Haasu tak patři v Poháru konstruktérů pouze předposlední příčka. Hůře na tom je jen Williams.

Zmíněný ruch má na svědomí uzavřené partnerství se společností Rich Energy. Výrobce energetických nápojů podepsal s americkou stájí sponzorskou smlouvu před touto sezonou. Nutno říci, že s velkou slávou. Čelní představitelé Rich Energy se prezentovali velkými plány, podle nichž měl tým v brzké době porážet Red Bull. Tedy přímého konkurenta na poli energetických drinků. Nic z toho se už nestane, neboť partnerství těchto dvou subjektů mělo takzvaně jepičí život.

První trhliny se začaly objevovat už během léta. Tehdy uvedla společnost Rich Energy na svých sociálních sítích, že s Haasem končí spolupráci. Celá situace ovšem byla dosti nepřehledná. Podle některých šlo pouze o jakýsi mocenský boj ve vedení dané firmy. Haas tak dále používal loga Rich Energy na svých vozech, týmovém oblečení i v oficiálním názvu. Tomu je teď konec. Během italské Velké ceny bylo oznámeno definitivní ukončení smlouvy mezi týmem a výrobcem energetických nápojů.

Vyvstala otázka, s jakým zbarvením budou nyní Američané závodit. Černo-zlatý kabát se totiž na jejich vozech objevoval právě díky smlouvě s Rich Energy. Podle posledních informací Haas ke změně svých barev nesáhne. Černo-zlatá by tak měla zůstat minimálně do konce této sezony. Ve hře ovšem jsou její úpravy. Zcela jistě zmizí loga Rich Energy, a to jak z vozu, tak také z týmového oblečení, respektive dalších přidružených věcí. Samotný název týmu momentálně zní Haas F1 team. Nyní již bývalý titulární partner tak z něj byl vyškrtnut.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy