Kalendář pro sezónu 2020 zlomí rekord v počtu závodů

Na startovním roštu by se měli piloti seřadit v příštím roce celkem dvaadvacetkrát | foto: Pirelli

Příští rok nás nejspíše čeká nejvíc grand prix víkendů v historii Formule 1. Sezóna začne v polovině března a poslední podnik se uskuteční na konci listopadu. Týmy F1 a samotní piloti budou čelit tedy hromadě práce a cestování navíc.

Jak je známo, tak v soupisce závodů pro příští sezónu se neobjeví německý podnik na Hockenheimu. Avšak bilance oproti letošnímu roku bude plus jeden závod navíc a to díky novým destinacím v Holandsku a ve Vietnamu. Celkově se počet grand prix vyšplhá na konečné číslo 22. A to už je pořádná porce závodů, v kalendáři si budeme moci zakroužkovat dokonce hned sedm "doublů" - tedy závodních víkendů následujících v těsném sledu. No bude to fuška jak pro týmy, média i samotné fanoušky...

Nové lokality přijdou na pořad dne zkraje sezóny. Do vietnamské Hanoje se podíváme na počátku dubna, zatímco o měsíc později se šampionát F1 vrátí po 35 letech na holandský Zandvoort. To zároveň odstartuje evropskou část mistrovství světa, která pak bude o týden později pokračovat na trati nedaleko španělské Barcelony - ta před pár dny potvrdila svou účast alespoň pro příští sezónu. Naproti tomu u závodu na italské Monze se na prodloužení pořadatelské smlouvy zatím ještě čeká.

Zandvoort vděčí za svůj návrat také nesmírné popularitě Maxe Verstappena | foto: Formula1.com

Nutno dodat, že tento kalendář ještě vyžaduje schválení Světovou radou motorsportu FIA a protože v pravidlech je uveden maximální počet jedenadvaceti Velkých cen, budou i ta muset projít nutnou revizí.


Kalendář F1 2020
Austrálie (15. březen)
Bahrajn (22. březen)
Vietnam (5. duben)
Čína (19. duben)
Holandsko (3. květen)
Španělsko (10. květen)
Monako (24. květen)
Ázerbajdžán (7. červen)
Kanada (14. červen)
Francie (28. červen)
Rakousko (5. červenec)
Velká Británie (19. červenec)
Maďarsko (2. srpen)
Belgie (30. srpen)
Itálie (6. září)
Singapur (20. září)
Rusko (27. září)
Japonsko (11. říjen)
Mexiko (25. říjen)
USA (1. listopad)
Brazílie (15. listopad)
Abú Zabí (29. listopad)

(barevně jsou zvýrazněny závodní "dvojvíkendy")

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy