"Albon je rychlejší než Kvjat," zdůvodňuje Helmut Marko a hovoří o jeho smlouvě

Alexander Albon v Monaku | foto: Red Bull Content Pool

Odborný poradce Red Bullu Helmut Marko dává jasnou odpověď na to, proč si místo Daniila Kvjata jako náhradu Pierra Gaslyho vybrali spíše Alexandera Albona.

Nahrazení Gaslyho se po bídných výkonech čekalo, málokdo by si ale vsadil na to, že to bude zrovna thajský nováček místo zkušeného ruského jezdce, jehož letos znovu přibrali k Toro Rosso poté, co dle jejich slov hodně vyspěl a změnil se k lepšímu.

Marko, který stojí za odvážným rozhodnutím, vysvětluje: "Myslím si, že Albon je lepší. Víme, jak je rychlý Kvjat. Můžeme říct, že se stal kompletnějším jezdcem. Ale na základě všech faktorů jsme si vybrali Alexe."

Ten má ve svých 23 letech na kontě jen 12 závodů, po letní přestávce ho v Belgii čeká debut s Red Bullem po boku hvězdy týmu - Maxe Verstappena. Čeká ho proto těžká zkouška, pokud však projde, bude se moci i příští rok těšit na velmi dobré místo v F1.

"Alexův kontrakt zahrnuje pouze 9 zbývajících závodů této sezóny. Nikdo ještě nerozhodl, kdo bude příští rok týmovým kolegou Maxe. Alex tedy bude moci růst a závodit bez nějakého tlaku navíc," komentuje odborný poradce Red Bullu.

"Jsem optimistou. Abych byl upřímný, neočekávali jsme v jeho prvním roce tak dobrou výkonost. Navíc od závodu k závodu dělá stálé pokroky," pochvaluje si Marko výkony Albona u Toro Rosso.

Vyplatí se mu tato změna podobně jako kdysi s Verstappenem, jenž hned nato vyhrál Velkou cenu Španělska 2016? Jak se mu bude s novým vozem dařit, to se dozvíme již příští týden, kdy je po letní přestávce na programu Velká cena Belgie.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 122 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy