"Mistrovský materiál," chválí Symonds nováčka Williamsu

George Russell s Williamsem FW42 v kvalifikaci v Maďarsku | foto: Williams F1 Team

Bývalý technický ředitel Williamsu Pat Symonds si všímá výkonů mladého Georgea Russella, jenž letos hájí barvy stáje z Grove.

Je pravda, že Williams se svým vozem ani dál od boje o titul už asi být nemůže, jejich 21letý nováček je přesto příslibem. V posledních závodech prokázal i s nekonkurenceschopným monopostem slibnou formu a na Hungaroringu v kvalifikaci dokonce předčil Péreze, Ricciarda i Strolla s podstatně lepší technikou.

Pravidelně končívá před svým zkušenějším týmovým kolegou Robertem Kubicou, jenž jej v kvalifikaci ještě ani jednou neporazil. Russell proto v padoku sklízí chválu - tentokrát i od Pata Symondse, jenž v minulosti v F1 spolupracoval s takovými hvězdami, jako byli Michael Schumacher či Fernando Alonso.

Na otázku, kdo se podle něj stane v budoucnu mistrem světa, současný technický ředitel Formule 1 odpovídá: "Dám vám zvláštní odpověď. Opravdu na mě zapůsobil George Russell, když jsem jej sledoval ve Formuli 2."

Patovi Symondsovi se mladík Williamsu hodně zamlouvá | foto: Lotus F1 Team

"Pozoroval jsem, že v mnoha odlišných podmínkách opravdu dobře závodí - když vedl na čele, kontroloval závod, prodíral se provozem, za mokra, za sucha, když se věci pokazily, tak se držel. Mám takový pocit, že může jít o kluka, jehož bude záhodno sledovat," vysvětluje Symonds.

Na výkony mladíka Williamsu jsme po letní přestávce tedy zvědavi. Tým ve svém hodnocení po Velké ceně Maďarska uvedl, že zlepšení fungují a že se mu konečně podařilo "otočit list." Podaří se mu stáhnout svou ztrátu na střed pole a dokáže ve vývoji držet tempo a bojovat s ostatními?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy