Do Formule E míří další bývalý pilot F1

Brendon Hartley v Mexiku | foto: Red Bull Content Pool

Formule E vítá ve svých řadách dalšího bývalého pilota Formule1. Je jím Novozélanďan Brendon Hartely.

Šampionát Formule E vítá do svých řad dalšího bývalého pilota Formule 1. Je jím Novozélanďan Brendon Hartley, který bude závodit pro Dragon Racng. Devětadvacetiletý závodník tak přidá na seznam svých anabází další položku. „Jsem rád za novou výzvu ve Formuli E společně s týmem Dragon Racing. Formule E je naprosto specifickou, je naprosto odlišná od jakékoliv závodní série, se kterou mám zkušenosti. Věřím však, že využiji své zkušenosti s šetřením energie z jiných kategorií a, že budu mít dobrý start“. Říká Hartley.

Majitel týmu Jay Penske dodává „Jsem opravdu rád, že Brendon bude jedním z našich dvou jezdců v šampionátu Formule E. Má kombinaci talentu, zkušeností a intelektu, která mu umožní v našem novém Penske EV-4 plně využít svůj potenciál.“

Jméno druhého jezdce zatím oznámeno nebylo. Hartley bude během následující sezony zároveň továrním jezdcem Toyoty ve vytrvalostních závodech a své povinnosti si bude plnit rovněž na simulátoru Ferrari, jelikož je vývojovým jezdcem stáje z Maranella.

Novozélanďan disponuje v motorsportu bohatými zkušenostmi. Prošel nejrůznější škálou nižších formulových sérií, od Formule 3, přes Formuli Renault, až po GP2. Vrcholem jeho kariéry je nicméně stoprocentně sedačka ve Formuli 1. Loňskou sezonu totiž hájil barvy týmu Toro Rosso a v královské třídě motorsportu dokázal nasbírat čtyři body. Týmovým kolegou mu byl Francouz Pierre Gasly, který po sezoně přesídlil do hlavního týmu Red Bullu, Hartley naopak novou smlouvu nedostal.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy